Ερυθρότητα και πρήξιμο στο πρόσωπο

Εμφάνιση στο δέρμα του προσώπου των εστιών της ερυθρότητας και τουpeeling μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, οι οποίοι ταξινομούνται ως εξωτερικά (υπερξηρανθέν αέρα, αλλεργίες σε καλλυντικά, φάρμακα ή τρόφιμα) και εσωτερική (γενετική προδιάθεση, προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα, ενδοκρινικό σύστημα). Αν ερυθρότητα και απολέπιση του δέρματος σας ενοχλεί περισσότερο από μία εβδομάδα, και αυτή η κατάσταση συνοδεύεται από κνησμό, τη μετάβαση σε ένα δερματολόγο χρειάζεται επειγόντως.

Η πιο κοινή αιτία του ξεφλούδισμαείναι ξηρό δέρμα που προκαλείται από ακατάλληλη φροντίδα: χρησιμοποιώντας επιθετικό σαπούνι, ακατάλληλη κρέμα, ανεπαρκής ενυδάτωση. Για να αποφευχθεί ο κνησμός και η απολέπιση του δέρματος του προσώπου, πρέπει πρώτα να αλλάξετε το καθαριστικό προσώπου και την κρέμα.

Το καλοκαίρι πρέπει να προστατεύετε το δέρμα από τις ακτίνες UV, οι οποίες μπορεί επίσης να προκαλέσουν ξεφλούδισμα. Το χειμώνα το πρόσωπο απαιτεί εντατική προστασία από τον παγετό και τον υπερβολικά ξηρό αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καλλυντικά που περιέχουν λανολίνη και αλκοόλ, είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσετε, αν υπάρχει ερυθρότητα και αποφλοίωση του δέρματος του προσώπου - αυτές οι ουσίες μόνο επιδεινώνουν την κατάσταση.

Η ερυθρότητα στο δέρμα είναι συχνά μια αντίδραση του σώματος στο περιεχόμενο αλλεργιογόνο:

  • σε τρόφιμα?
  • στα καλλυντικά.
  • στον αέρα (σκόνη, τρίχες ζώων).

Η ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα του προσώπου αναφέρονται επίσης ως παρενέργειες των περισσότερων φαρμάκων, ιδιαίτερα των αντιβακτηριακών φαρμάκων.

Δέρμα και εσωτερικές παθήσεις

Εάν ένα άτομο λαμβάνει επαρκή υγρασία και μια αλλεργική αντίδραση αποκλείεται, υπάρχει λόγος να υποψιάζεστε μια δερματική νόσο.

Δερματίτιδα, δερματοπάθεια - χαρακτηρίζεται από ερυθρότητα και οίδημα του δέρματος, την εμφάνιση κυψελών.

ατοπική δερματίτιδα (νευροδερματίτιδα) - παρουσιάζεται με τη μορφή εξάνθημα και απολέπιση του δέρματος γύρω από το στόμα, στους καρπούς, λαιμό.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια μη μεταδοτική ασθένεια, συνοδευόμενη από την εμφάνιση κλιμάκων στο δέρμα.

Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα προκαλείται από μύκητες που μοιάζουν με ζύμη και χαρακτηρίζεται από δερματικό ξεφλούδισμα στα φρύδια και σε άλλες τριχωτές περιοχές του σώματος, με εμφάνιση πιτυρίδας.

Ακμή - που προκαλείται από τα ακάρεα που ζουν στο δέρμα, και εκδηλώνεται με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως το ξεφλούδισμα της ηλικίας του δέρματος.

Μύκωση - μια μυκητιασική ασθένεια, η οποία προκαλεί εστιακή ερυθρότητα στο πρόσωπο (συνήθως σαφώς καθορισμένες κηλίδες).

Επιπλέον, η ερυθρότητα και η απολέπιση του δέρματος του προσώπου συχνά σηματοδοτεί μια διαταραχή της ΓΠ ή δυσλειτουργία στο ενδοκρινικό σύστημα.

Για να διαπιστωθεί η πραγματική αιτία των προβλημάτων με το δέρμα ενός ατόμου μπορεί να είναι μόνο γιατρός - ένα ταξίδι σε αυτό δεν χρειάζεται πολύ χρόνο, αλλά προστατεύει από τις συνέπειες που συνήθως συνεπάγεται αυτο-φαρμακευτική αγωγή.

Μάσκες από το ξεφλούδισμα του δέρματος του προσώπου

Επιστροφή στο δέρμα, απαλότητα και μεταξένια θα βοηθήσουν ενυδατικές και θρεπτικές μάσκες. Ωστόσο, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις που οι δερματολογικές ασθένειες αποκλείονται από ειδικό.

  1. Grind μια κουταλιά μελιού σε ίσο ποσοστό μεφυτικό έλαιο (αμύγδαλο, φύτρο σιταριού, σπόρους σταφυλιών ή ροδάκινο). Εφαρμόστε απαλά μάζα στις περιοχές με το κέλυφος, κρατήστε για 10 λεπτά. Η σύνθεση απομακρύνεται από την όψη ενός βαμβακερού δίσκου που έχει υγρανθεί με ζεστό νερό.
  2. Βούτυρο, σάρκα μπανάνας και σπιτικό μέλιγια να συνδεθείτε σε ίσες αναλογίες. Μια εναλλακτική λύση για μια μπανάνα μπορεί να χρησιμεύσει ακτινίδιο, ώριμο αχλάδι, βερίκοκο, λωτός. Η σύνθεση διατηρείται στο πρόσωπο για μισή ώρα, ξεπλένεται με θερμό νερό (κατά προτίμηση φιλτραρισμένο).
  3. Συνδυάστε το έλαιο σταφυλιού και τη γλυκερίνη(1 κουταλιά), προσθέστε τόσο μεταλλικό νερό και 2 σταγόνες αμμωνίας. Το προκύπτον υγρό πρέπει να αναταράσσεται έντονα, να εφαρμόζεται στο πρόσωπο και να εμποτίζεται για μισή ώρα. Αυτό το "chatty" θα εξαλείψει την ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα του δέρματος του προσώπου για αρκετές διαδικασίες. Είναι χρήσιμο να αφήσετε τη σύνθεση στο πρόσωπο για τη νύχτα.

Σχετικό Λογισμικό