Αλλεργικό μάτι πρησμένο τι να κάνει


Αλλεργία Είναι μια αυξημένη ευαισθησία του σώματος στοσε κάθε αλλεργιογόνο, πολύ ισχυρή αντίδραση σε αυτό του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος. Η αλλεργία γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη κάθε μέρα. Η επίπτωση αυτής της νόσου είναι ικανή για άτομα διαφορετικών ηλικιών. Διάφορες ουσίες μπορούν να δράσουν ως αλλεργιογόνα: γύρη φυτών, οικιακές χημικές ουσίες, καλλυντικά, τρόφιμα, μαλλί ζώων κ.λπ. Σχεδόν κάθε άτομο αντιμετώπισε το πρόβλημα της αλλεργίας. Μία από τις εκδηλώσεις της νόσου είναι οίδημα των ματιών με αλλεργίες.

Τα μάτια είναι αρκετά ευάλωτα στην έκθεσηαλλεργιογόνα, που συνδέεται με τα φυσιολογικά χαρακτηριστικά της δομής του. Υπάρχουν διάφορες αιτίες αλλεργικών αντιδράσεων. Ωστόσο, μέχρι σήμερα, η ασθένεια δεν είναι πλήρως κατανοητή. Η πλήρης θεραπεία του δεν είναι ακόμη δυνατή.

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της ασθένειας. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • δυσμενής οικολογική κατάσταση ·
 • επιβλαβείς συνθήκες εργασίας ή συνθήκες διαβίωσης ·
 • η χρόνια κόπωση, το επίμονο στρες, η επίμονη και η έλλειψη ύπνου, ο εθισμός στις κακές συνήθειες.
 • παρουσία χρόνιων ασθενειών, μολυσματικών ασθενειών, τραυματισμών,
 • ασθένειες της γαστρεντερικής οδού και του ήπατος, ως αποτέλεσμα του οποίου μειώνεται ο βαθμός καθαρισμού του σώματος,
 • κληρονομική προδιάθεση για την εμφάνιση αλλεργικών αντιδράσεων.

Μπορούν να εκδηλωθούν αλλεργικές αντιδράσειςδιάφορα συμπτώματα. Το πρήξιμο των ματιών με αλλεργίες εμφανίζεται συχνά ως αποτέλεσμα του ερεθισμού με ουσίες που υπήρχαν για κάποιο χρονικό διάστημα σε στενή επαφή με το δέρμα των βλεφάρων ή ακόμα και την επιφάνεια των ματιών. Διάφορα καλλυντικά ή φαρμακευτικά προϊόντα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση.

Οι πιο κοινές μορφές αλλεργικών αντιδράσεων των ματιών είναι οι εξής:

 1. Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα μπορεί να εμφανιστεί σε οξεία μορφή ή να πάει σε χρόνια. Η ασθένεια συνοδεύεται από δακρύρροια, ερυθρότητα των ματιών και πρήξιμο των βλεννογόνων ματιών.
 2. Η αλλεργική δερματίτιδα εκδηλώνεται με την έντονη ερυθρότητα του δέρματος και το πρήξιμο του προσώπου. Στο δέρμα των βλεφάρων μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα, τα οποία συνοδεύονται από φαγούρα και καύση.
 3. Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο κάτω από τα μάτια για αλλεργίες καιμε πυελική επιπεφυκίτιδα. Εποχική ασθένεια. Εκτός από το οίδημα και άλλα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας, παρατηρούνται γενικά συμπτώματα αλλεργίας. Μπορεί να είναι ρινική καταρροή, φτέρνισμα, δύσπνοια, βρογχικό άσθμα, δερματικά εξανθήματα, βήχας.
 4. Κερατοεπιπεφυκίτιδα (ή επιπεφυκίτιδα άνοιξη)εμφανίζεται ως αποτέλεσμα ατομικής δυσανεξίας σε αυξημένες δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας. Η νόσος επηρεάζει μόνο τα παιδιά, συνήθως η ασθένεια αρχίζει ως αποτέλεσμα επαφής με αλλεργιογόνα ορισμένων φυτών. Εκτός από τα συμπτώματα της επιπεφυκίτιδας, υπάρχει φωτοφοβία και σχηματισμός στην επιφάνεια των βλεφάρων (θηλοειδείς αναπτύξεις).

Η αλλεργική επιπεφυκίτιδα επηρεάζει ιδιαίτερα τους φορείς των φακών επαφής. Οποιοδήποτε από τα συστατικά του διαλύματος για φακούς ή οι ίδιοι οι φακοί μπορεί να είναι απαράδεκτος για τον άνθρωπο.

Η διάγνωση γίνεται με βάση μια έρευνατον ασθενή, την παρατήρηση των μεταβολών της κατάστασής του ως αποτέλεσμα της έναρξης μιας συγκεκριμένης εποχής του έτους, καθώς και τα συμπτώματα αλλεργικής αντίδρασης των οφθαλμών. Για να επιβεβαιωθεί η παρουσία αλλεργίας, διεξάγεται εξέταση αίματος για τον προσδιορισμό του αριθμού των ηωσινοφίλων. Διεξάγονται δοκιμές δέρματος για τον προσδιορισμό του τύπου αλλεργιογόνου στην κλινική.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά τη σταδιοποίησηδιάγνωση αλλεργιών - αυτό εξαλείφει οποιαδήποτε επαφή με το αλλεργιογόνο. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε η επαφή με ουσίες που προκαλούν αυξημένη αντίδραση του σώματος πρέπει να είναι περιορισμένη. Επιπλέον, απαιτείται συμπτωματική θεραπεία. Προκειμένου να μάθετε πώς να αφαιρείτε το πρήξιμο των ματιών με αλλεργίες, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν αλλεργιολόγο. Τα συμπτώματα αλλεργίας αφαιρούνται με τοπική και συστηματική θεραπεία. Ο κίνδυνος αυτοθεραπείας είναι ότι τα φάρμακα έχουν διάφορες παρενέργειες. Μόνο ένας γιατρός είναι σε θέση να συνταγογραφήσει κατάλληλη θεραπεία για τις αλλεργίες, λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά του ασθενούς. Η θεραπεία ορίζεται μετά από διεξοδική εξέταση.

Ο κύριος τρόπος για την εξάλειψη των αλλεργικών αντιδράσεωνείναι αντιισταμινικά. Διατίθενται σε διάφορες μορφές, έτσι ώστε να μπορούν να λαμβάνονται εσωτερικά με τη μορφή δισκίων και μπορούν να προσφέρουν στον ασθενή τη χρήση σταγόνων και ψεκασμών. Τι να κάνετε με το πρήξιμο των ματιών; Για να αφαιρεθεί οίδημα των ματιών, χρησιμοποιήστε ΜΣΑΦ (μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα), αγγειοσυσταλτικά ή κορτικοστεροειδή. Αυτά τα φάρμακα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, με αποτέλεσμα τη μειωμένη διόγκωση των ματιών.

Κορτικοστεροειδή με τη μορφή σταγόνων και αλοιφώνισχύουν εκτός από την πολύπλοκη θεραπεία. Ο κίνδυνος χρήσης αυτών των φαρμάκων είναι οι πολλαπλές παρενέργειες τους. Με τη χρήση τους, είναι δυνατό να αυξηθεί η ενδοφθάλμια πίεση ή η πρόοδος της παθολογίας του "ξηρού" ματιού. Είναι επίσης δυνατό να μειωθεί η τοπική ανοσία.

Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα χρησιμοποιούνται συνήθως σε συνδυασμό με τη θεραπεία σοβαρής επιπεφυκίτιδας, κερατοεπιπεφυκίτιδας και ραγοειδίτιδας.

Αγγειοθεραπεία (αποσυμφορητικά)που χρησιμοποιούνται ενεργά για την ανακούφιση των συμπτωμάτων αλλεργίας, μειώνουν την ερυθρότητα των ματιών και ανακουφίζουν το πρήξιμό τους. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η χρήση τους δεν συνιστάται. Η θεραπεία γίνεται λιγότερο αποτελεσματική και ο οργανισμός αρχίζει να συνηθίζει τα ναρκωτικά.

Η θεραπεία των αλλεργιών γίνεται καλύτερα με τη μορφήανοσοθεραπεία. Για να διατηρηθεί το σώμα και να αποκατασταθούν οι προστατευτικές δυνάμεις οδηγήσουν μια πορεία εμβολιασμού, μετά την οποία η κατάσταση του ασθενούς βελτιώνεται αισθητά. Επίσης, εμβολιάστηκε με ανιχνευμένο αλλεργιογόνο, το οποίο δεν είναι αποτελεσματικό για όλους τους τύπους αλλεργιών. Κάτω από το δέρμα του ασθενούς, το αλλεργιογόνο χορηγείται σε μικροσκοπικές δόσεις, μετά το οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς παύει να αντιδρά σε αυτό.

Τι προκαλεί αλλεργίες;Τα συμπτώματα και σημεία αρτεμισία η ίδια δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο και ο κίνδυνος που περιέχονται στη γύρη των ζιζανίων, έτσι ώστε τα ανθοφόρα φυτά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις. Η περίοδος ανθοφορίας του αρτεμισία έρχεται στο τέλος του Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να διαφέρουν το ένα ή ..

</ li>
 • Η διατήρηση των ΗΠΑ ενός θυρεοειδούς αδένα Τι είναιΑν και ο θυρεοειδής αδένας είναι σε επαφή και το σχήμα του μπορεί να αλλάξει ακόμα και με τα χέρια, δεν είναι τόσο εύκολο να ανιχνεύσουμε ανωμαλίες και την εμφάνιση ενός καρκινικού όγκου. Το θέμα είναι ότι ο καρκίνος του θυρεοειδούς ανήκει σε μη επιθετικούς σχηματισμούς και μπορεί να μην εκδηλωθεί αρκετά.

 • Συμπτώματα του αδενώματος Θεραπεία ενός όγκουΟ θυρεοειδής αδένας είναι το ενδοκρινικό όργανο υπεύθυνο για την παραγωγή ορμονών. Υπό την επίδραση ορισμένων παραγόντων, εμφανίζεται δυσλειτουργία. Υπάρχουν διάφορες ασθένειες. Ένας καλοήθης όγκος του θυρεοειδούς (αδένωμα) είναι ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη σφραγίδων στους ινώδεις ιστούς του οργάνου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξημένη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Αυτά είναι τα παράγωγα αμινοξέων της τυροσίνης, η αυξημένη τους ..

 • Το περιεχόμενο του cynomolgus είναι λευκό στη θεραπεία του θυρεοειδούςρίζα του μαστού λευκό πεντάφυλλο στη θεραπεία του θυρεοειδούς Έγχυσης λευκό πεντάφυλλο στη θεραπεία των ασθενειών του θυρεοειδούς Εάν κάποια θυρεοειδούς παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιεί τη μέθοδο της θεραπείας υποκατάστασης με ορμόνες. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, παρέχεται εκτομή του οργάνου, δηλαδή, χειρουργική επέμβαση. Η επίσημη ιατρική, δυστυχώς, αγνοεί μια άλλη, παλαιά αποδεδειγμένη μέθοδο - ..

 • Ακτινοβολία του θυρεοειδούς αδέναο θυρεοειδής αδένας με ιώδιο Ακτινοβολία του θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο: παρενέργειες Ο θυρεοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για πολλές ζωτικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα. Οι παραβιάσεις στο έργο της οδηγούν σε λειτουργικές βλάβες όλων των οργάνων και συστημάτων. Μια δυσμενή οικολογική κατάσταση και άλλα αρνητικά αποτελέσματα οδηγούν στις ασθένειες αυτού του μικρού αλλά σημαντικού οργάνου. Το πιο σοβαρό ..

  Περιεχόμενα Τύποι θηλωμάτων και περιγραφή Αιτίεςεμφάνιση και εντοπισμός των κονδυλωμάτων που κρέμονται Διάγνωση και θεραπεία Το ανθρώπινο δέρμα είναι ένα αγαπημένο μέρος για την εμφάνιση πολλών σχηματισμών που προκαλούνται από διάφορες αιτίες. Με βάση τις ιατρικές ενδείξεις, οι περισσότεροι από αυτούς είναι όγκοι διαφορετικής ποιότητας, οι οποίοι προκαλούνται από τον ανθρώπινο ιό θηλώματος. Είναι αρκετά δύσκολο να προστατευθείτε από αυτό, ο ιός μεταδίδεται μέσω επαφής. Στην ίδια κατηγορία είναι ..

 • Περιεχόμενα Παραδοσιακοί τρόποι για να ξεφορτωθείτεΑπομάκρυνση των κονδυλωμάτων κονδυλωμάτων φικαρία Όπως είναι γνωστό, κονδυλώματα (θηλώματα) είναι ιικής προέλευσης. Ο ιός τους προκαλεί, δεν μπορεί να εμφανιστεί για μήνες, όταν ένα άτομο είναι υγιές, αλλά με την αποδυνάμωση της ασυλίας, αυξημένη εφίδρωση, πολύ μικρές ρωγμές, που λαμβάνουν ορμονικά αντισυλληπτικά ή άλλες δυσμενείς παράγοντες είναι ενεργοποιημένο, και υπάρχουν κονδυλώματα στο δέρμα. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως ..

 • Συμπτώματα και εκδηλώσεις Θεραπεία του αθηρώματοςΤο αθηρωμα είναι ένας μικρός σχηματισμός στο δέρμα που μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα μέρη του σώματος. Προκαλούνται από τον ιό του θηλώματος. Συμπτώματα και εκδηλώσεις του αθερώματος στο πίσω μέρος - εκπαίδευση, κατά κανόνα, δευτεροβάθμια. Η εμφάνιση σχετίζεται με την απόφραξη των σμηγματογόνων αγωγών. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μία σφράγιση στην ελεύθερη κοιλότητα, η οποία είναι ανεξάρτητη και κινητή. Οι διαστάσεις μπορούν ..

 • Περιεχόμενα Τύποι τηλεργαγεασιών Αιτίεςασθένειες Θεραπεία της παθολογίας Οι αγγειακοί αστερίσκοι στο σώμα είναι η τελαγγειεκτασία, δηλ. τοπική επέκταση των τριχοειδών αγγείων. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει ως αποτέλεσμα της απώλειας μυϊκού τόνου των αγγείων ή λόγω παραβίασης της ροής του αίματος (αιμοδυναμικές διαταραχές και στασιμότητα). Τις περισσότερες φορές, οι αγγειακοί βλαστοί στο σώμα εμφανίζονται σε ανοικτές περιοχές, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε όλο το σώμα. Τύποι τηλεεγκεφατασίων U ..

 • Τι είναι το δέρμα του αθηρώματος;συμπτώματα Διάγνωση της νόσου Οι αιτίες του ανθρώπινου σώματος είναι ένας ολιστικός μηχανισμός, κάθε στοιχείο του οποίου βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με έναν άλλο. Εάν διαταραχθεί η εργασία ακόμη και ενός οργάνου, μπορεί να εμφανιστεί αποτυχία σε όλο το σώμα. Τι είναι το αθήρωμα του δέρματος Οι ασθένειες του δέρματος προκαλούν πολλά προβλήματα σε ένα άτομο. Αυτό επηρεάζει τόσο το λειτουργικό όσο και το ..

  Πνευματικά δικαιώματα © 2013-2016 "Υγεία και ιατρική"
  Οποιαδήποτε μερική ή πλήρης αντιγραφή των υλικών της ιστοσελίδας http://zdmedic.ru χωρίς τη συγκατάθεση της διοίκησης του site απαγορεύεται!
  Όλα τα εμπορικά σήματα και τα λογότυπα των εταιρειών που χρησιμοποιούνται σε κείμενα είναι ιδιοκτησία των νόμιμων ιδιοκτητών τους.

 • Σχετικό Λογισμικό