Αλλεργικό οίδημα πώς να θεραπεύσετε

Οίδημα του λαιμού εμφανίζεται συχνά με φλεγμονώδηασθένειες του λάρυγγα και του φάρυγγα, όπως tracheobronchitis, laringofaringit και όταν εκτίθενται εισπνεύσιμων ισχυρές ερεθιστικές ουσίες και αλλεργιογόνα.

Φλεγμονώδες οίδημα στον λάρυγγα συχνότεραΠροκύπτει ως συνέπεια διαφόρων ασθενειών του λάρυγγα ή το φάρυγγα, αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε μερικές μολυσματικές ασθένειες, π.χ., ιλαράς, οστρακιά, η φυματίωση, η γρίπη, ή σύφιλη. Συχνά, πρήξιμο του λαιμού μπορεί να συμβεί με εγκαύματα του λάρυγγα, με τους τραυματισμούς στον αυχένα ή αλλεργίες. Ιδιαίτερη είδη είναι λαρυγγικό οίδημα σε όγκους του λαιμού μετά την ακτινοθεραπεία και το ραδιόφωνο. Μη φλεγμονώδεις οίδημα λάρυγγα μπορεί να συμβεί σε ορισμένες ασθένειες του ήπατος, των νεφρών και των καρδιακών παθήσεων. Το οίδημα του Quincke είναι μια ειδική μορφή παθολογίας.

Το πρήξιμο του λαιμού δεν είναι ανεξάρτητη ασθένεια. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι ένα σύμπτωμα μιας συστημικής ασθένειας. Έχει διαφορετικό βαθμό διείσδυσης του υγρού από τα αγγεία του φάρυγγα.

Το οίδημα του λάρυγγα μιας μη φλεγμονώδους φύσης είναι συχνά ασυμπτωματικό για τον ασθενή.

Εάν εμφανιστεί σοβαρό οίδημα, ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί πόνο και δυσφορία κατά την κατάποση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία μπορεί να συνοδεύει δυσκολία στην αναπνοή.

Οίδημα του λαιμού, ως συνήθως, ακολουθούμενη από βίαιες βήχα, βραχνάδα ή πλήρη απώλεια της φωνής, βλεννογόνου ερύθημα, οίδημα φωνητικές χορδές, υπόλευκο αφρό βλέννας.

Εάν η ασθένεια είναι σοβαρή, τότεμπορεί να εμφανίσει στένωση του λάρυγγα, σοβαρή δύσπνοια και κυάνωση του ρινοκολικού τριγώνου. Τα σημάδια του οιδήματος του λαιμού εξαρτώνται κατά πολλούς από το βαθμό της στένωσης του αυλού του λάρυγγα και από το ρυθμό ανάπτυξης του οιδήματος.

Όταν η φλεγμονώδης διαδικασία στο λαιμό δείχνει συχνά ένα ξένο σώμα, πόνος κατά την κατάποση, ίσως ακόμη και δυσκολία στην αναπνοή, βραχνάδα ή αλλαγή στη φωνή.

Κατά τον προσδιορισμό των αιτιών του οιδήματος αρχίζουν να θεραπεύουν την υποκείμενη νόσο.

Έτσι, εάν η βλεννογόνος μεμβράνη υποστεί βλάβη από χημικούς και μηχανικούς παράγοντες, πρέπει να ενσταλαχθούν δύο σταγόνες ελαίου (ροδάκινο ή μενθόλη) στη μύτη για να αφαιρεθεί ο ερεθισμός.

Με αλλεργική λαρυγγίτιδα, το πρήξιμο στο λαιμό μπορεί να βοηθηθεί από ορμόνες και αντιισταμινικά.

Η οξεία στένωση και το λαρυγγικό οίδημα είναι επείγουσαμια κατάσταση που απαιτεί άμεση παρέμβαση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να εμφανιστεί στένωση του λάρυγγα, προκαλώντας σοβαρό πνιγμό, που μπορεί να απειλήσει την υγεία και τη ζωή του ασθενούς.

Θεραπεία του λαρυγγικού οιδήματος στο νοσοκομείο

Όταν ο λαρυγγίτης του ασθενούς είναι πρησμένος, πιο συχνά αμέσωςνοσοκομείο, διότι με αυτή την ασθένεια ο ασθενής θα πρέπει να είναι υπό στενή επίβλεψη του γιατρού. Συχνά, για να διευκολύνει την κατάσταση του ασθενούς, του επιτρέπεται να καταπιεί φέτες πάγου και να βάζει πάγο στην περιοχή του λαιμού. Προβλέπεται θεραπεία εκτροπής: μουστάρδα, κονσέρβες, ζεστά λουτρά ποδιών. Επίσης χρησιμοποιούνται αντιισταμινικά, θεραπεία αφυδάτωσης, διουρητικά. Εάν το φάρμακο είναι αναποτελεσματικό και η στένωση της λάρυγγας ενισχύεται, χρησιμοποιείται τραχειοστομία ή παρατεταμένη διασωλήνωση.

Εξέταση ασθενών με λαρυγγικό οίδημα, όπωςκανόνας, αποσκοπεί στην ανακάλυψη της αιτίας της ασθένειας. Αρχικά, καθορίζεται κατά πόσο υπάρχει μια αλλεργική συνιστώσα στη νόσο. Εάν το οίδημα της γλώσσας του παλατιού, υπάρχει δυσκολία στην αναπνοή ή βλάβη των φωνητικών πτυχών, τότε ο ασθενής χρειάζεται άμεση νοσηλεία. Μόνο ειδική εξειδικευμένη βοήθεια μπορεί να σώσει την υγεία και τη ζωή του ασθενούς, γι 'αυτό βοηθώντας ένα άτομο με λαρυγγικό οίδημα να φροντίζεται κάθε λεπτό.

Σχετικό Λογισμικό