Οίδημα φωνητικού καλωδίου

Επιπλοκές της φλεγμονώδους διαδικασίας των φωνητικών κορδονιών

Πρόκειται για μια μάλλον επικίνδυνη ασθένεια και τις συνέπειες τηςμπορεί να είναι το πιο σοβαρό. Η ασθένεια μπορεί να οδηγήσει σε ασφυξία και θάνατο του ασθενούς. Είναι πιο δύσκολο για μικρά παιδιά, επειδή έχουν έναν μικρό αυλό στους αεραγωγούς. Με τη φλεγμονή των συνδέσμων, το παιδί μπορεί να αρχίσει να πνιγεί. Είναι απαραίτητο να παρακολουθεί την κατάστασή του, να είναι σε θέση να παρέχει πρώτες βοήθειες.

Υπερβολική έκθεση, μπορείτε να πάρετε στένωση του λάρυγγα ήλαρυγγόσπασμος, να χάσει τη φωνή σας και να αγοράσει άλλα προβλήματα, όπως η χρόνια φλεγμονή. Χρονικό συμβεί και στην περίπτωση που ένα άτομο έχει αλλεργία σε κάτι, εκδηλώνεται λαρυγγίτιδα. Έτσι, για να φλεγμονής πρέπει να αντιμετωπίζονται αντιμετωπίζονται σοβαρά.

Εάν όμως έχουν προκύψει επιπλοκές, αξίζει να γνωρίζουμε ότι η χρόνια διαδικασία είναι 3 ειδών, καθένα από τα οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα:

Καταρροϊκή χρόνια φλεγμονή - ερυθρότητα και πάχυνση του λαρυγγικού βλεννογόνου, ξηρότητα, βήχας, αίσθηση ξένου σώματος στον λάρυγγα.

Υπερτροφική χρόνια φλεγμονή ως συνέπεια της οξείας λαρυγγίτιδας - πολλαπλασιασμός του βλεννογόνου λόγω παραβίασης των αδένων του λάρυγγα.

Ατροφική χρόνια φλεγμονή - ξηρότητα, βήχας με φλέγμα, αίσθηση εφίδρωσης και ξένο σώμα στο λάρυγγα. Η βλεννογόνος μεμβράνη γίνεται λεπτότερη.

Χαρακτηριστικά της θεραπείας της φλεγμονής των φωνητικών κορδονιών

Ευτυχώς, σήμερα υπάρχουν αποτελεσματικές μέθοδοι θεραπείας της νόσου. Ορισμένες παραδοσιακές και παραδοσιακές μέθοδοι επίλυσης αυτού του προβλήματος, η πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική από αυτές, δίνονται σε αυτό το άρθρο.

Η θεραπεία εξαρτάται από το τι προκαλείταιλαρυγγίτιδα. Το γεγονός είναι ότι η φλεγμονή του λάρυγγα μπορεί να προκληθεί από παθογόνα μιας ποικιλίας ασθενειών, από το ARVI έως την ιλαρά και τη διφθερίτιδα, συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων. Επομένως, η φαρμακευτική θεραπεία έχει ως στόχο πολλά σημεία.

αφαιρέστε το πρήξιμο και μαλακώνετε τον βήχα. Στην πραγματικότητα, αυτή η αφαίρεση των συμπτωμάτων, αλλά είναι πολύ σημαντική για την ευημερία του ασθενούς, και αν είναι ένα ισχυρό οίδημα που περιορίζει σημαντικά τον αυλό του αναπνευστικού λαιμού - στη συνέχεια, για τη ζωή. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται αντι-οίδημα, αντιισταμινικά, τα οποία ταυτόχρονα απομακρύνουν το αλλεργικό συστατικό της νόσου, καθώς και σύνθετα φάρμακα, το φάσμα των οποίων περιλαμβάνει την ικανότητα να μειώνει τον βήχα, ιδιαίτερα ξηρό και μη παραγωγικό, ενώ είναι ενοχλητικό.

για την αναπαραγωγή της αναπαραγωγής μικροβίων. Η αρχική μόλυνση που προκάλεσε φλεγμονή είναι πιο συχνά ιογενής, αλλά τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται ενεργά σε εξασθενημένους οργανισμούς συνδέονται πολύ γρήγορα με τους ιούς. Είναι να σταματήσουμε αυτή τη δυσάρεστη διαδικασία ότι όλα τα είδη αντιβιοτικών απευθύνονται στον γιατρό που επιλέγει τον ασθενή με λαρυγγίτιδα. Κατά κανόνα, τα αντιβιοτικά ενός ευρέος φάσματος δράσης είναι καλές για τους ασθενείς, καθώς, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, η λαρυγγίτιδα είναι σπάνια μια ανεξάρτητη ασθένεια. Αν είναι, τότε στο σώμα, φυσικά, υπάρχει επίσης κάποια άλλη λοίμωξη που επηρεάζει ορισμένα όργανα (πιο συχνά, αμέσως, δίπλα στο, στο ρινοφάρυγγα).

Έτσι, η φαρμακευτική θεραπεία περιλαμβάνειτην έκθεση τόσο στην αιτία που την προκάλεσε (θεραπεία της υποκείμενης νόσου) όσο και στα συμπτώματα που συνήθως καθιστούν τη ζωή του ασθενούς πολύ δύσκολη, και στην περίπτωση του παιδιού, μπορεί να είναι απλώς επικίνδυνη.

Όταν η θεραπεία απαγορεύεται να μιλάει δυνατά,πιείτε ένα κρύο ποτό, κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, τρώνε πικάντικα, αλμυρό ή ξινή. Ο γιατρός κάνει η γραφή είναι ζεστός, αλλά όχι ζεστό ρόφημα, γαργάρα αφέψημα από χαμομήλι ή φασκόμηλο, Lugol αλοιφή, συμπιέζει, εισπνοές, φυσιοθεραπεία (UHF, και ηλεκτροφόρηση). Σε ορισμένες περιπτώσεις, απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Αρχική θεραπεία των φλεγμονωδών διεργασιών των φωνητικών κορδονιών

Η θεραπεία πραγματοποιείται τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σπίτισυνθήκες. Όσο μεγαλύτερος είναι το παιδί και όσο ισχυρότερο είναι ο ενήλικος γενικά, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα χρειαστεί αποκλειστικά θεραπεία στο σπίτι, και η λαρυγγίτιδα θα ρέει ευκολότερη και θα τελειώσει χωρίς επιπλοκές.

Ανακατέψτε το θρυμματισμένο χόρτο με τσουκνίδατεμαχισμένα στελέχη και λουλούδια παιώνια, να προετοιμάσει με βάση τη συλλογή συλλεχθεί νερό έγχυση και αρκετές φορές την ημέρα, ξεπλύνετε τους λαιμούς. Αυτή η αποτελεσματική θεραπεία, η οποία έχει έρθει σε μας από τους Πολωνούς, αφαιρεί άριστα την πρήξιμο και τη φλεγμονή.

Αρκετές φορές την ημέρα με φλεγμονή, πίνετε 2-3 σταγόνες θερμού χυμού γογγύλι ή ζεστό φρέσκο ​​χυμό λάχανου.

Βράζουμε μισό φλιτζάνι τριμμένο καρότο σε μισό λίτρο γάλα, στραγγίζουμε το φάρμακο και ξεπλύνουμε τους λαιμούς από τη φλεγμονή αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα, προσθέστε δύο κρόκους αυγών και ανακατέψτε καλά. Ξεπλύνετε τα φωνητικά κορδόνια που προκύπτουν με φλεγμονή αρκετές φορές την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε για να ξεπλύνετε το λαιμό σας φρεσκοστυμμένο χυμό μούρων μαύρης σταφίδας, μισοί αραιωμένοι με ζεστό βραστό νερό.

Ετοιμάστε μια έγχυση του νερού με βάση τη συλλογή των φύλλων φασκόμηλου, μαύρο elderberry άνθη και το δάσος μολόχα. Το προκύπτον μέσο έκπλυσης δέσμες αρκετές φορές την ημέρα.

Προετοιμάστε μια έγχυση των φύλλων της μητέρας και της μητέρας και πίνετε το σε μικρές γουλιές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ετοιμάστε ένα αφέψημα από τα μούρα του viburnum, στέλεχος, προσθέστε λίγα κουτάλια μελιού (για γεύση) και πίνετε αρκετές γουλιές από την αποτελεσματική θεραπεία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ρίχνουμε μερικές σπόρους γλυκάνισου με νερό, βράζουμεκαι απορρίψτε το σχηματισμένο υγρό. Στη συνέχεια, προσθέστε το μέλι για να δοκιμάσετε και να βράσετε ξανά. Πάρτε με τη φλεγμονή των συνδέσμων έλαβε το προϊόν για μια κουταλιά της σούπας κάθε μισή ώρα.

Καθημερινά ξεπλύνετε το λαιμό σας με ένα αφέψημα από ένα φαρμακευτικό γαϊδουράγκαθο. Είναι επιθυμητό να διεξάγονται τέτοιες διαδικασίες για φωνητικές χορδές μέχρι και 5 φορές την ημέρα.

Ανακατέψτε λίγο αποξηραμένα σμέουρα, εκχυλίσματα ηλιέλαιο, σκόνη τζίντζερ και μέλι. Προετοιμάστε με βάση αυτή τη συλλογή έγχυσης νερού και πίνετε το σε ζεστή μορφή μέχρι και 6 φορές την ημέρα.

Οι περισσότερες από τις μεθόδους που περιγράφονται βοηθούνεπαναφέρετε τη φωνή μόνο σε μία ή δύο ημέρες. Σε περίπτωση που οι λαϊκές θεραπείες δεν σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από φλεγμονή, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματική συμβουλή από έναν ωτορινολαρυγγολόγο.

Γιατί συμβαίνει φλεγμονή των φωνητικών χορδών;

Η φλεγμονή μπορεί να διαρκέσει έως και 10 ημέρες. Αιτίες λαρυγγίτιδας μπορεί να είναι

εισπνοή μολυσμένου, σκονισμένου αέρα,

Για να αποφευχθούν οι συνέπειες της νόσουπρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπίσετε σωστά την ασθένεια. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Βάλτε τα πόδια σας, πίνετε πολύ ζεστό νερό. Ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει αντιφλεγμονώδη ή αποσυμφορητικά. Μην εγκαταλείπετε τις φυσικές διαδικασίες. Όσο το δυνατόν περισσότερο σιωπά, μην τρώτε αιχμηρά, μην καπνίζετε και ξεκουραίνετε.

Στη θεραπεία χρόνιας φλεγμονής, συνταγογραφήστε φαρμακευτική αγωγή και φυσιοθεραπεία. Επίσης ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει άρδευση του λάρυγγα με φαρμακευτικά σκευάσματα, λίπανση του λαιμού.

Για να αποφύγετε τις επιδράσεις της φλεγμονής, χρησιμοποιήστε τα επιτεύγματα της ιατρικής - επίσημης και δημοφιλούς, παρακολουθήστε τη διατροφή σας και τη διατροφή σας και να είστε πάντα υγιείς.

© Συντάκτης: θεραπευτής Έλενα Ντμιτρένκο

Με αυτό το άρθρο διαβάστε:

Σχετικό Λογισμικό