Όταν το πρήξιμο εμφανίζεται στα νεογνά

Εγκεφαλικό οίδημα στα νεογνά Είναι μια παθολογία στην οποία μια υπερβολικήσυσσώρευση υγρού στον ενδοκυτταρικό χώρο και κύτταρα εγκεφάλου. Ως αποτέλεσμα αυτής της παθολογίας, αυξάνεται ο όγκος του εγκεφάλου και αυξάνεται η ενδοκρανιακή πίεση (ενδοκρανιακή υπέρταση, η οποία προκαλεί το θάνατο εγκεφαλικών κυττάρων και διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος). Με απότομη αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης, ο ασθενής χρειάζεται επείγουσα ιατρική φροντίδα. Εάν είναι άκαιρο, μπορεί να είναι θανατηφόρο.

Αιτίες εγκεφαλικού οιδήματος

Ο κύριος λόγος για εγκεφαλικό οίδημα στα νεογνά είναι τραύμα γέννησης. Υπάρχουν επίσης οι ακόλουθοι λόγοι που προκαλούν εγκεφαλική παθολογία:

 1. Παίρνοντας κρανιοεγκεφαλική βλάβη, η οποία οδηγεί σε εγκεφαλική βλάβη με μηχανικά μέσα. Ως επιπλοκή στον εγκέφαλο μπορεί να πέσουν θραύσματα του κρανίου. Η έναρξη της διόγκωσης παρεμποδίζει την εκροή υγρού από τον εγκέφαλο.
 2. Οι μολυσματικές ασθένειες είναι επίσης ένα από τα πλέοντους λόγους για τους οποίους εμφανίζεται εγκεφαλικό οίδημα στα νεογνά. Μπορεί να είναι ασθένειες όπως η μηνιγγίτιδα, η εγκεφαλίτιδα, η εγκεφαλομυελίτιδα, η τοξοπλάσμωση, το υποδριακό έκχυμα κ.λπ.
 3. Οξεία δηλητηρίαση με αλκοόλ, ναρκωτικά κ.λπ.
 4. Ένας όγκος στον εγκέφαλο στον οποίο τα κύτταρα αναπτύσσονται ταχέως και αρχίζουν να ασκούν πίεση στον υγιή εγκεφαλικό ιστό, προκαλώντας την εμφάνιση οίδημα.
 5. Το ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι μια ασθένεια στην οποίαη κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο διαταράσσεται, η οποία οφείλεται σε φράξιμο του αιμοφόρου αγγείου με θρόμβο. Σε αυτή την περίπτωση, το οξυγόνο δεν έρχεται στη σωστή ποσότητα στον εγκεφαλικό ιστό. Έτσι, εμφανίζεται η πείνα με οξυγόνο, τα κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν και ο εγκέφαλος αναπτύσσεται πρήξιμο.
 6. Αιμορραγία στην κρανιακή κοιλότητα, η οποία συμβαίνει λόγω βλάβης στο αιμοφόρο αγγείο.
 7. Ξαφνική αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση.

Συμπτώματα οίδημα του εγκεφάλου

Το οίδημα του εγκεφάλου συνοδεύεται από την εκδήλωση τέτοιων συμπτωμάτων:

 • γενική αδυναμία, αίσθημα κακουχίας, αυξημένη υπνηλία.
 • σοβαροί πονοκέφαλοι, λιποθυμία και ζάλη.
 • ναυτία και έμετο.
 • ενδεχομένως μειωμένη όραση και προσανατολισμός στο διάστημα.
 • δυσκολία στην αναπνοή, προβλήματα ομιλίας και μνήμης.
 • μυϊκοί σπασμοί.

Η εμφάνιση τέτοιων συμπτωμάτων χρησιμεύσει ως ένα σήμα για την επείγουσα ιατρική θεραπεία. Ωστόσο, στην περίπτωση όπου υπάρχει πρήξιμο του εγκεφάλου στα βρέφη αναγνωρίζουν τα συμπτώματα αυτά είναι περίπλοκη.

Η διάγνωση γίνεται με τομογραφία ηλεκτρονικών υπολογιστών του εγκεφάλου, ακτινογραφία, απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού και εξετάσεις αίματος.

Θεραπεία οίδημα του εγκεφάλου ανάλογα μελόγους, με τους οποίους κλήθηκε. Η θεραπεία στοχεύει κυρίως στην αποκατάσταση της παροχής οξυγόνου σε επαρκή όγκο στα κύτταρα του εγκεφάλου. Εάν υπάρχει οίδημα λόγω αιφνίδιας αλλαγής της ατμοσφαιρικής πίεσης ή με ελαφρά διάσειση του εγκεφάλου, συνήθως περνά από μόνη της, χωρίς θεραπεία. Σε άλλες περιπτώσεις απαιτείται θεραπεία.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι θεραπείας της παθολογίας:

 • Η θεραπεία με φάρμακα περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων που μειώνουν την ενδοκρανιακή πίεση και εξαλείφουν τη λοίμωξη που προκάλεσε διόγκωση (εάν υπήρχε μία).
 • Σε περίπτωση κρανιοεγκεφαλικού τραύματος, το εγκεφαλικό οίδημα αντιμετωπίζεται με οξυγονοθεραπεία - τεχνητή εισαγωγή οξυγόνου στο αίμα του ασθενούς. Το οξυγονωμένο αίμα αφαιρεί το οίδημα.
 • Με αιμορραγίες και κρανιοεγκεφαλικό τραύμαη μέθοδος της υποθερμίας εφαρμόζεται - η επίδραση στο κρύο του σώματος, μετά την οποία η θερμοκρασία μειώνεται σημαντικά, αποκαθίσταται ο κανονικός μεταβολισμός. Οι ανάγκες του εγκεφάλου στο οξυγόνο μειώνονται και το οίδημα υποχωρεί.
 • Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις, χειρουργική(η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη κυρίως σε περιπτώσεις εισόδου θραυσμάτων στον εγκέφαλο). Αυτή η μέθοδος αφαιρεί την περίσσεια του υγρού από τον εγκέφαλο. Αυτή η μέθοδος θεραπείας είναι η πιο επικίνδυνη.

Ακόμη και μετά την αφαίρεση του εγκεφαλικού οιδήματος είναι δυνατέςαρνητικές συνέπειες για την υγεία. Αυτό μπορεί να είναι μια επιδείνωση της ευημερίας, των πονοκεφάλων, της διαταραχής του ύπνου, του άγχους, της κατάθλιψης και των πνευματικών διαδικασιών. Για να αποφύγετε την εμφάνιση τέτοιων επιπλοκών, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εγκαίρως.

Τι προκαλεί αλλεργίες;Τα συμπτώματα και σημεία αρτεμισία η ίδια δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο και ο κίνδυνος που περιέχονται στη γύρη των ζιζανίων, έτσι ώστε τα ανθοφόρα φυτά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους επιρρεπείς σε αλλεργικές αντιδράσεις. Η περίοδος ανθοφορίας του αρτεμισία έρχεται στο τέλος του Ιουλίου και συνεχίζεται μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, αλλά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες μπορεί να διαφέρουν το ένα ή ..

</ li>
 • Η διατήρηση των ΗΠΑ ενός θυρεοειδούς αδένα Τι είναιΑν και ο θυρεοειδής αδένας είναι σε επαφή και το σχήμα του μπορεί να αλλάξει ακόμα και με τα χέρια, δεν είναι τόσο εύκολο να ανιχνεύσουμε ανωμαλίες και την εμφάνιση ενός καρκινικού όγκου. Το θέμα είναι ότι ο καρκίνος του θυρεοειδούς ανήκει σε μη επιθετικούς σχηματισμούς και μπορεί να μην εκδηλωθεί αρκετά.

 • Συμπτώματα του αδενώματος Θεραπεία ενός όγκουΟ θυρεοειδής αδένας είναι το ενδοκρινικό όργανο υπεύθυνο για την παραγωγή ορμονών. Υπό την επίδραση ορισμένων παραγόντων, εμφανίζεται δυσλειτουργία. Υπάρχουν διάφορες ασθένειες. Ένας καλοήθης όγκος του θυρεοειδούς (αδένωμα) είναι ένα από τα αναδυόμενα προβλήματα. Χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη σφραγίδων στους ινώδεις ιστούς του οργάνου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει αυξημένη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών. Αυτά είναι τα παράγωγα αμινοξέων της τυροσίνης, η αυξημένη τους ..

 • Το περιεχόμενο του cynomolgus είναι λευκό στη θεραπεία του θυρεοειδούςρίζα του μαστού λευκό πεντάφυλλο στη θεραπεία του θυρεοειδούς Έγχυσης λευκό πεντάφυλλο στη θεραπεία των ασθενειών του θυρεοειδούς Εάν κάποια θυρεοειδούς παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιεί τη μέθοδο της θεραπείας υποκατάστασης με ορμόνες. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, παρέχεται εκτομή του οργάνου, δηλαδή, χειρουργική επέμβαση. Η επίσημη ιατρική, δυστυχώς, αγνοεί μια άλλη, παλαιά αποδεδειγμένη μέθοδο - ..

 • Ακτινοβολία του θυρεοειδούς αδέναο θυρεοειδής αδένας με ιώδιο Ακτινοβολία του θυρεοειδούς με ραδιενεργό ιώδιο: παρενέργειες Ο θυρεοειδής αδένας είναι υπεύθυνος για πολλές ζωτικές διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα. Οι παραβιάσεις στο έργο της οδηγούν σε λειτουργικές βλάβες όλων των οργάνων και συστημάτων. Μια δυσμενή οικολογική κατάσταση και άλλα αρνητικά αποτελέσματα οδηγούν στις ασθένειες αυτού του μικρού αλλά σημαντικού οργάνου. Το πιο σοβαρό ..

  Περιεχόμενα Τύποι θηλωμάτων και περιγραφή Αιτίεςεμφάνιση και εντοπισμός των κονδυλωμάτων που κρέμονται Διάγνωση και θεραπεία Το ανθρώπινο δέρμα είναι ένα αγαπημένο μέρος για την εμφάνιση πολλών σχηματισμών που προκαλούνται από διάφορες αιτίες. Με βάση τις ιατρικές ενδείξεις, οι περισσότεροι από αυτούς είναι όγκοι διαφορετικής ποιότητας, οι οποίοι προκαλούνται από τον ανθρώπινο ιό θηλώματος. Είναι αρκετά δύσκολο να προστατευθείτε από αυτό, ο ιός μεταδίδεται μέσω επαφής. Στην ίδια κατηγορία είναι ..

 • Περιεχόμενα Παραδοσιακοί τρόποι για να ξεφορτωθείτεΑπομάκρυνση των κονδυλωμάτων κονδυλωμάτων φικαρία Όπως είναι γνωστό, κονδυλώματα (θηλώματα) είναι ιικής προέλευσης. Ο ιός τους προκαλεί, δεν μπορεί να εμφανιστεί για μήνες, όταν ένα άτομο είναι υγιές, αλλά με την αποδυνάμωση της ασυλίας, αυξημένη εφίδρωση, πολύ μικρές ρωγμές, που λαμβάνουν ορμονικά αντισυλληπτικά ή άλλες δυσμενείς παράγοντες είναι ενεργοποιημένο, και υπάρχουν κονδυλώματα στο δέρμα. Μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, όπως ..

 • Συμπτώματα και εκδηλώσεις Θεραπεία του αθηρώματοςΤο αθηρωμα είναι ένας μικρός σχηματισμός στο δέρμα που μπορεί να εμφανιστεί σε διάφορα μέρη του σώματος. Προκαλούνται από τον ιό του θηλώματος. Συμπτώματα και εκδηλώσεις του αθερώματος στο πίσω μέρος - εκπαίδευση, κατά κανόνα, δευτεροβάθμια. Η εμφάνιση σχετίζεται με την απόφραξη των σμηγματογόνων αγωγών. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται μία σφράγιση στην ελεύθερη κοιλότητα, η οποία είναι ανεξάρτητη και κινητή. Οι διαστάσεις μπορούν ..

 • Περιεχόμενα Τύποι τηλεργαγεασιών Αιτίεςασθένειες Θεραπεία της παθολογίας Οι αγγειακοί αστερίσκοι στο σώμα είναι η τελαγγειεκτασία, δηλ. τοπική επέκταση των τριχοειδών αγγείων. Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει ως αποτέλεσμα της απώλειας μυϊκού τόνου των αγγείων ή λόγω παραβίασης της ροής του αίματος (αιμοδυναμικές διαταραχές και στασιμότητα). Τις περισσότερες φορές, οι αγγειακοί βλαστοί στο σώμα εμφανίζονται σε ανοικτές περιοχές, αλλά μπορούν να εμφανιστούν σε όλο το σώμα. Τύποι τηλεεγκεφατασίων U ..

 • Τι είναι το δέρμα του αθηρώματος;συμπτώματα Διάγνωση της νόσου Οι αιτίες του ανθρώπινου σώματος είναι ένας ολιστικός μηχανισμός, κάθε στοιχείο του οποίου βρίσκεται σε διαρκή αλληλεπίδραση με έναν άλλο. Εάν διαταραχθεί η εργασία ακόμη και ενός οργάνου, μπορεί να εμφανιστεί αποτυχία σε όλο το σώμα. Τι είναι το αθήρωμα του δέρματος Οι ασθένειες του δέρματος προκαλούν πολλά προβλήματα σε ένα άτομο. Αυτό επηρεάζει τόσο το λειτουργικό όσο και το ..

  Πνευματικά δικαιώματα © 2013-2016 "Υγεία και ιατρική"
  Οποιαδήποτε μερική ή πλήρης αντιγραφή των υλικών της ιστοσελίδας http://zdmedic.ru χωρίς τη συγκατάθεση της διοίκησης του site απαγορεύεται!
  Όλα τα εμπορικά σήματα και τα λογότυπα των εταιρειών που χρησιμοποιούνται σε κείμενα είναι ιδιοκτησία των νόμιμων ιδιοκτητών τους.

 • Σχετικό Λογισμικό