Λόγω του τι συμβαίνει το λαρυγγικό οίδημα

Οίδημα του λάρυγγα εμφανίζεται ως μια από τις εκδηλώσειςφλεγμονώδεις ή μη φλεγμονώδεις βλάβες του λάρυγγα και συνήθως εντοπίζεται σε μέρη όπου χαλαρό υποβλεννογόνιο ιστό του λάρυγγα (χώρο podskladochnoe, οι αιθουσαία πτυχώσεις, ζάρες cherpalonadgortannye επιφάνεια του επιγλωττίδα από τη γλώσσα). Μπορεί να είναι περιορισμένη ή διάχυτη.

Αιτίες. τραύμα (μηχανικό, θερμικό, χημικό)βλεννογόνο του φάρυγγα ή του λάρυγγα, αλλεργία, οξεία λοιμώδη νοσήματα, νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος και των νεφρών, εξασφαλίσεις οίδημα σε παθολογικές αλλαγές στους τραχηλικούς λεμφαδένες, του θυρεοειδούς, σε φλεγμονώδεις διεργασίες στο λαιμό (peritonsillar, parafaringealny απόστημα et αϊ.)? φλέγμονα λαιμού σε μία οξεία, ιδιαίτερα φλεγμονώδης λαρυγγίτιδα, σε νεοπλάσματα του λάρυγγα. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το οίδημα που προκαλείται από το χτύπημα ένα ξένο αντικείμενο στο λαιμό, λόγω σπασμού που προκύπτει, που ακολουθείται από οίδημα.

Συμπτώματα. τρέχουσα εξαρτάται από τον εντοπισμό και τη σοβαρότητα του οιδήματος. Μπορούν να συνίστανται μόνο από μια αίσθηση αμηχανίας, ήπιο πόνο στο λαιμό κατά την κατάποση ή να είναι πιο σοβαρή μέχρι μια απότομη δυσκολία στην αναπνοή. Στην περίπτωση αυτή, υπάρχει συχνά σημαντική στένωση του αυλού του λάρυγγα. Με τη λαρυγγοσκόπηση, εμφανίζεται ένας περιορισμένος ή διάχυτος, τεντωμένος ζελατινώδης σχηματισμός όγκων με ανοιχτό ροζ χρώμα. Τα περιγράμματα των ανατομικών λεπτομερειών του λάρυγγα στην περιοχή του οίδηματος εξαφανίζονται.

Θεραπεία. Ο ασθενής νοσηλεύεται, αφού ακόμη και ένα μικρό πρήξιμο μπορεί να αυξηθεί πολύ γρήγορα και να οδηγήσει σε σοβαρή στένωση του λάρυγγα.

Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να εξαλειφθούν οι αιτίες του οιδήματος. Ο ασθενής αφήνεται να καταπιεί κομμάτια του πάγου, να θέσει το λαιμό σακούλα πάγου έχει εκχωρηθεί αντιπερισπασμού θεραπεία (μουστάρδα, τράπεζες, ζεστό ποδόλουτρο), εισπνοής οξυγόνου, εισπνοή αντιβιοτικό αερολύματα, αντιβιοτικά / m, σουλφοναμίδια, θεραπεία αφυδάτωση (σε / στην έγχυση 20 ml του 40 % - διάλυμα δύναμη της γλυκόζης) / εντός μίας περιεκτικότητας 10 ml ενός διαλύματος χλωριούχου ασβεστίου αντοχής 10%, 1 ml διαλύματος 5% ισχύς ασκορβικό οξύ.

Ενδορινική νεοκαΐνηαποκλεισμός, διουρητικά, αντιισταμινικά μέσα, σε / m (pifolen, suprastin, κλπ.), εισπνοή αερολυμάτων κορτικοστεροειδών. Σε σοβαρές περιπτώσεις, ενίεται σε / m 1-2 ml υδροκορτιζόνης (25-50 mg) ή iv σε 1-2 ml υδατικού διαλύματος πρεδνιζολόνης (αργά για 4-5 λεπτά).

Όταν η αποτυχία της θεραπείας με το φάρμακο και η προοδευτική αύξηση της στένωσης του λάρυγγα δείχνεται τραχειοστομίας (ή παρατεταμένη διασωλήνωση).

Σχετικό Λογισμικό