Οίδημα εφυτεύει

Αρχική σελίδα; ΕΝΤ; Οι ασθένειες του λαιμού; Ποιο είναι το οίδημα Reinke κατά την υπερεξέταση της φωνής

Η υπερέκταση της φωνής, ιδίως μεταξύ των τραγουδιστών,ομιλητές και δάσκαλοι, βλάπτει τη φωνητική συσκευή. Η φωνή γίνεται σκληρή ή χονδροειδής, μονότονη, χάνει τη φωνή της. Οι προσπάθειες να μιλήσετε πιο δυνατά αυξάνουν μόνο τις ζημιές. Η τριβή της φωνής, η διαβούλευση και η απασχόληση με τη βοήθεια της φωνητικής βοήθειας για την αποκατάσταση της δομής και των λειτουργιών της φωνητικής συσκευής.

Η πρώτη συνέπεια της υπερφόρτωσης φωνής είναι οίδημαυποεπιθηλιακό στρώμα της propria της βλεννογόνου μεμβράνης των φωνητικών πτυχών (ο αποκαλούμενος χώρος Reinke). Το οίδημα μειώνει τη συχνότητα των φωνητικών πτυχών και η φωνή γίνεται χαμηλότερη. Με την κατάλληλη θεραπεία, αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

Εμφάνιση τάξεις με phoniatrics, αλλά πριν από αυτό είναι απαραίτητο για να θεραπεύσουν ασθένειες που προδιαθέτουν σε οίδημα, όπως η λαρυγγίτιδα παλινδρόμηση, να σταματήσει το κάπνισμα.

Εάν, παρά τη θεραπεία, το οίδημα δεν υποχωρήσει, είναι πιθανό ότι η αιτία του βρίσκεται σε μια κοινή ασθένεια, για παράδειγμα, στον υποθυρεοειδισμό.

Αύξηση, οίδημα Reinke οδηγεί σε επίμονες αλλαγές στις φωνητικές πτυχές. Μπορούν να σχηματίσουν πολύποδες και οζίδια.

«Τι είναι το οίδημα Reinke με υπερέκταση της φωνής» και άλλα άρθρα από την ενότητα Ασθένειες του θώρακα

Σχετικό Λογισμικό