Πόσο διαρκεί το οίδημα μετά τη ρινοπλαστική;

Η ρινοπλαστική, όπως και κάθε άλλη πλαστική χειρουργική, συνοδεύεται από την παρουσία οίδημα και σημείων, αλλά ευτυχώς περνούν και η όμορφη μύτη που έχετε για πάντα.

Ας αναλύσουμε λεπτομερώς τι περιμένει τη μύτη σας μετά την ρινοπλαστική.

 1. Γύψος μετά από ρινοπλαστική.
  Μετά την ρινοπλαστική θα σας δοθεί ένα γύψο που θα σας αρέσειθα φορεθεί για 7 ημέρες. Προειδοποιούμε ότι την τρίτη ημέρα θα υπάρξει το ισχυρότερο πρήξιμο, αλλά δεν πρέπει να φοβόμαστε. Αυτή είναι η φυσιολογική πορεία της μετεγχειρητικής περιόδου.
 2. Μετά από γύψο, κάπου τη 10η μέρα μπορείτε να βγείτε από τους ανθρώπους και να αισθανθείτε πιο άνετα. Ωστόσο, για περίπου 3 μήνες, οίδημα μετά από ρινοπλαστική θα κρατήσει.
 3. Η κούραση μετά τη ρινοπλαστική είναι κοινή. Μέχρι το τέλος της δεύτερης εβδομάδας συνήθως δεν γίνονται τόσο προφανείς.
 4. Ο πρώτος μήνας μετά την ρινοπλαστική μπορεί ήδη να αναπνέει ελεύθερα. Λιπάνετε με το ελαιόλαδο τακτοποιημένα με ένα ρουμπίνι για να θεραπεύσετε τις πληγές όσο το δυνατόν συντομότερα.
 • φυσώντας τη μύτη σας (περίπου ένα μήνα)?
 • να συμμετάσχουν σε nat. ασκήσεις (1 μήνα).
 • φορούν γυαλιά (3 μήνες!)?
 • πηγαίνετε στη σάουνα (περίπου 3 μήνες)?
 • πηγαίνετε στο σολάριουμ (περίπου 3 μήνες).

Σας συνιστούμε να κοιμάστε στην πλάτη σας τον πρώτο μήνα, αποφεύγοντας την υποθερμία και πιτσίλιζες τη μύτη με το Aqua Maris.

Μετά από έξι μήνες, το πρήξιμο είναι ελάχιστα ορατό.

Μετά την ρινοπλαστική, η άκρη της μύτης θα διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο μετά την επέμβαση. Ένας μικρός μώλωπος στον τόπο αυτό θα λάβει χώρα σε 6 μήνες.

Η τελική ανάκτηση μετά από ρινοπλαστική θα παρατηρήσετε μήνες μετά από 7 μετά τη χειρουργική επέμβαση. Όλοι οι μώλωπες και οίδημα θα φύγουν και θα δείτε τη μύτη που τόσο ονειρευτήκατε.

Η αποκατάσταση μετά τη ρινοπλαστική φοβίζει τον καθένα, αλλάοι περισσότεροι από τους ασθενείς μας πιστεύουν ότι το αξίζει. Ένας από τους ασθενείς μας είπε: "Θα προτιμούσα να υποφέρω μερικούς μήνες από ό, τι θα περπατήσω μέχρι το τέλος της ζωής μου με μια μεγάλη, τσαμπούσα μύτη. Οι συνέπειες της ρινοπλαστικής δεν είναι τρομερές, αν γνωρίζετε ότι σύντομα θα έχετε μια όμορφη μύτη ».

Σχετικό Λογισμικό