Οίδημα στον αυχένα και κοντά στο αυτί

Ένα τέτοιο πρόβλημα μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμαφορώντας σκουλαρίκια που δεν ταιριάζουν στο μέγεθος ή το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Η φλεγμονή των λοβών αυτιών προκαλεί όχι μόνο τη χρήση σκουλαρικιών. Πιο πιθανό είναι η ασθένεια σε περίπτωση εσφαλμένης διάτρησης του αυτιού, η οποία μπορεί επίσης να προκαλέσει φλεγμονώδη διαδικασία. Πώς να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης σε όλους τους λάτρεις του κοσμήματος, διαβάστε στο άρθρο.

Συμπτώματα φλεγμονής των λοβών αυτιών

Κάθε φορά που εισάγετε στο λοβό του αυτιούΣκουλαρίκι, εσείς, με τον ίδιο τρόπο, ανοιχτή πρόσβαση στα βακτήρια που ζουν στο δέρμα σας. Εάν δείτε ότι το δέρμα του λοβού του αυτιού κοντά στο σκουλαρίκι έχει γίνει κόκκινο, πρησμένο, είναι καλυμμένο με μια κηλίδα ή εάν εκρέει υγρό από αυτό, έτσι υπάρχει μόλυνση εκεί. Η φλεγμονή των χαλαρών ινών γίνεται με ελαφρά ερυθρότητα στο σημείο όπου βρίσκεται το σκουλαρίκι. Στη συνέχεια, απλώνεται σε ολόκληρο τον λοβό, μέχρι το τριχωτό της κεφαλής, κατά μήκος του λαιμού, στο κανάλι του αυτιού.

Πότε πρέπει να δω έναν γιατρό; Αν τα συμπτώματα της φλεγμονής δεν εξαφανιστούν σε λίγες μέρες, θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε γιατρό. Δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι η λοίμωξη θα έχει σοβαρές συνέπειες, ωστόσο, μπορεί να εμφανιστεί φλεγμονή των χαλαρών ινών, καθώς επίσης και η μόλυνση κάτω από το δέρμα.

Πώς να αντιμετωπίζετε τη φλεγμονή του λοβού στο σπίτι;

Αν παρατηρήσετε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου, χρειάζεστεαφαιρέστε τα σκουλαρίκια. Αφού αφαιρέσετε τα σκουλαρίκια, πρέπει να πλύνετε τη θέση της μόλυνσης με νερό και σαπούνι - αυτό θα οδηγήσει στο γεγονός ότι η ερυθρότητα και το πρήξιμο θα περάσουν μόνοι σας.

Τι πρέπει να κάνετε εάν υπάρχει φλεγμονή;

Εάν θέλετε το τρυπημένο αυτί να θεραπευτεί όπωςτο συντομότερο δυνατόν και ο λοβός του αυτιού δεν επηρεάστηκε από τη φλεγμονή, είναι απαραίτητο να το σκουπίσετε με απολυμαντικά διαλύματα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου ή συνηθισμένη ιατρική αλκοόλη. Η χλωροεξιδίνη ή η φουρακιλίνη είναι επίσης κατάλληλη για το σκοπό αυτό. Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα φλεγμονής, σκουπίστε το λοβό του αυτιού δύο φορές την ημέρα για 2-3 εβδομάδες.

Ακόμα κι αν φροντίσατε προσεκτικά τον λοβό του αυτιούμετά το τρύπημα, μπορεί ακόμα να φλεγμονή. Σε αυτή την περίπτωση, θα δείτε ερυθρότητα, πρήξιμο στο αυτί. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να αλλάξετε το διάλυμα απολυμαντικού και επίσης να αυξήσετε την ποσότητα τριβής μέχρι πέντε φορές την ημέρα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η αφαίρεση του σκουλαρίσματος από το αυτί με φλεγμονή δεν συνιστάται, καθώς η πληγή θα διαρκέσει και η μόλυνση θα περάσει, αλλά δεν θα μπορέσετε να τοποθετήσετε το σκουλαρίκι πίσω σε σας.

Αν παρατηρήσετε ένα απόστημα στην πληγή, ήρθε η ώρα να πάρετε αντιβακτηριακή αλοιφή. Μην ξεχάσετε να πλύνετε τα χέρια σας πριν από τη διαδικασία, διαφορετικά η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο περίπλοκη.

Αν οι προτεινόμενες δραστηριότητες δεν βοηθήσουν, εσείςείναι απαραίτητο να δούμε έναν γιατρό. Θα είναι σε θέση να διαπιστώσει την αιτία της ασθένειας. Εάν έχετε μια αλλεργική αντίδραση στο μέταλλο από το οποίο κατασκευάζονται τα σκουλαρίκια, τότε μπορείτε απλά να αλλάξετε τη διακόσμηση. Εάν αλλάξετε σκουλαρίκια και η φλεγμονή δεν περάσει, τότε, πιθανότατα, θα πρέπει να εγκαταλείψετε εντελώς τη φθορά τους.

Εάν έχει εμφανιστεί η φλεγμονή του λοβού του αυτιούκάποια στιγμή μετά τη διάτρηση, τότε πρέπει να εκτελέσετε την ίδια σειρά ενεργειών. Η μόνη διαφορά είναι ότι σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να αφαιρέσετε τα δαχτυλίδια για λίγο, αφού η πληγή δεν μπορεί να διαρκέσει.

Πρόληψη φλεγμονωδών ασθενειών του λοβού του αυτιού

Εάν αποφασίσετε να τρυπήσετε τα αυτιά σας, θα πρέπει να καταλάβετε,ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση εκεί. Ευτυχώς, υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της μόλυνσης, τα αυτιάπρέπει να τρυπάτε τον κατάλληλο ειδικό και να το κάνετε σωστά. Είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν δερματολόγο που τρυπά τα αυτιά του με ένα ειδικό "πιστόλι" - μια συσκευή που τρυπά τα αυτιά του με αποστειρωμένα σκουλαρίκια. Όταν ένας γιατρός χρησιμοποιεί μια ειδική συσκευή σε συνδυασμό με κατάλληλες τεχνικές, ο κίνδυνος μόλυνσης μειώνεται σημαντικά.

Πώς να μειώσετε την πιθανότητα φλεγμονής κατά τη διάτρηση;

Κρατήστε τα αυτιά σας καθαρά. Απλά τρυπημένα αυτιά θα πρέπει να πλένονται με υπεροξείδιο του υδρογόνου δύο φορές την ημέρα, στη συνέχεια να εφαρμόζουν αντιβιοτική αλοιφή στους λοβούς των αυτιών. Αυτό πρέπει να γίνει δύο έως τρεις ημέρες μετά τη διάτρηση, και στη συνέχεια μπορείτε να πλύνετε τα αυτιά σας με νερό και σαπούνι.

Τα σκουλαρίκια πρέπει να είναι κατασκευασμένα από χρυσό. Είναι καλύτερα να φοράτε σκουλαρίκια από καθαρά υλικά που δεν περιέχουν ακαθαρσίες, όπως χρυσό ή ασήμι. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε φθηνά σκουλαρίκια περιέχει νικέλιο, στο οποίο πολλοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι. Η αλλεργία σε αυτό το μέταλλο μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη λοίμωξης.

Ελπίζουμε ότι οι συστάσεις που προτάσαμεθα σας επιτρέψει να αποφύγετε τη φλεγμονή του λοβού. Αν το κάνει, μπορείτε εύκολα να το αντιμετωπίσετε. Το κύριο πράγμα είναι να θυμάστε ότι εάν η φλεγμονή στο λοβό του αυτιού δεν απομακρυνθεί μετά την εκτέλεση αυτής της ακολουθίας ενεργειών, θα πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό - μόνο αυτό θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε την πραγματική αιτία αυτού του δυσάρεστου φαινομένου.

© Συντάκτης: θεραπευτής Έλενα Ντμιτρένκο

Με αυτό το άρθρο διαβάστε:

Σχετικό Λογισμικό