Οίδημα μετά από αφαίρεση του αθηρώματος στο κεφάλι

Το αθηρωμα είναι καλοήθεςΤο νεόπλασμα, η εμφάνιση του οποίου προκαλείται από την απόφραξη του αγωγού του σμηγματογόνου αδένα. Ο φελλός, που σχηματίζεται στον αγωγό, εμποδίζει την έκκριση της έκκρισης του σμηγματογόνου αδένα έξω και το σμήγμα αρχίζει να συσσωρεύεται κάτω από το δέρμα.

Το αθηρόμα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλάπιο συχνά εμφανίζεται στο πρόσωπο, στο τριχωτό της κεφαλής, στην πλάτη, στο δέρμα των γεννητικών οργάνων, κάτω από τις μασχάλες. Το αθηρωμα απαντάται στο 5-10% των ανθρώπων. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν αθηρωματικά από τους άνδρες.

Οι λόγοι για την εμφάνιση της ατμόσφαιρας δεν είναι πλήρως κατανοητοί. Προδιάθεση για την εμφάνιση αυτών των νέων αυξητικών παραγόντων είναι οι ορμονικές διαταραχές, η αυξημένη εφίδρωση, το συχνό τραύμα του δέρματος και ακόμη και η γενετική προδιάθεση.

Τα αθηρώματα δεν περνούν ποτέ από μόνα τους. Αν το αθήρωμα δεν ενοχλεί και δεν καταστρέφει την εμφάνιση ενός ατόμου, δεν μπορεί να διαγραφεί. Αλοιφές με αντιβιοτικά και λαϊκές μεθόδους θεραπείας στην περίπτωση του αθηρώματος δεν είναι αποτελεσματικές.

Το αθηρώμα έχει την εμφάνιση όγκου τύπου σχηματισμού μεσαφή περιγράμματα. Με την εξάντληση του αθηρώματος, η θερμοκρασία του σώματος αυξάνεται, εμφανίζονται πόνος, ερυθρότητα και οίδημα. Εάν το αθήρωμα ξεσπάσει, χωρίζει τα σαλλοειδή περιεχόμενα από το πύον και στη θέση του σχηματίζεται ένα έλκος.

Στην αρχή, το αθήρωμα έχει την εμφάνιση ενός μικρού σφαιρικούεκπαίδευση. Με την πάροδο του χρόνου, αναπτύσσεται και αναπτύσσεται με μια πυκνή συνδετική κάψουλα, που αναπτύσσεται κάτω από το δέρμα με τη μορφή ενός πυκνού σφαιρικού όγκου. Το αθήρωμα μπορεί να παραμείνει για πολλά χρόνια μικρό ή γρήγορα να αυξηθεί στο μέγεθος ενός αυγού κοτόπουλου και περισσότερο.

Από άλλα νεοπλάσματα, διακρίνεται το αθήρωμααπό την παρουσία μιας μαύρης κουκίδας πάνω του - ενός μπλοκαρισμένου σμηγματογόνου αγωγού. Το αθηρώμα μπορεί να επικοινωνεί με την επιφάνεια του δέρματος μέσω ενός μικρού ανοίγματος, με μια κιτρινωπή πρήξιμο εκκρίσεως που περιοδικά έχει δυσάρεστη οσμή.

Αν το αθήρωμα έχει ανοίξει ανεξάρτητα,Αφαιρέστε από το δέρμα τα περιεχόμενά του με ένα τρίχωμα και επικοινωνήστε με έναν δερματολόγο ή έναν χειρουργό. Ο γιατρός πρέπει να αφαιρέσει τα υπολείμματα του αθηρώματος και την κάψουλα του και να θεραπεύσει την πληγή έτσι ώστε να μην υποστεί βλάβη.

Η κακοήθης διαδικασία αρχίζει στα αθήρωμαείναι σπάνιο: τα καρκινικά κύτταρα αρχίζουν να αναπτύσσονται στο αθηρώμιο (αυτό συμβαίνει κυρίως στους ηλικιωμένους). Επείγοντα να δείτε έναν γιατρό που χρειάζεστε σε περίπτωση που το αθήρωμα αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα, αιμορραγεί ή φαγούρα. Είναι καλύτερο να δούμε έναν γιατρό και να αφαιρέσουμε το αθήρωμα αμέσως μόλις εμφανιστεί, επειδή εκτός από τον κίνδυνο εμφάνισης μιας κακοήθους διαδικασίας μπορεί να εμφανιστεί μια βακτηριακή λοίμωξη.

Από λίπωμα αθήρωμα είναι διαφορετικό από το ότι το περιεχόμενό του είναι το σμήγμα (πύον λοίμωξη προσχώρηση), ενώ το περιεχόμενο των λιπώματα είναι ενεργά πολλαπλασιαζόμενα κύτταρα του λιπώδους ιστού.

Χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του αθηρώματος γίνεται με τοπική αναισθησία (προκαϊνη ή λιδοκαϊνη), και διαρκεί περίπου 15-25 λεπτά, μετά την οποία ο ασθενής πηγαίνει σπίτι.

Εάν μια πυώδης διαδικασία έχει ξεκινήσει στο αθήρωμα, τότε τηςανοίξτε και καθαρίστε αμέσως τα περιεχόμενα της κάψουλας και, στη συνέχεια, αφαιρέστε την ίδια την κάψουλα. Εάν η φλεγμονώδης διαδικασία δεν συσχετίζεται με μόλυνση του αθηρώματος, συνιστάται να περιμένετε έως ότου σταματήσει και μόνο τότε για να αφαιρέσετε τον όγκο.

Το άνοιγμα ενός αθηρώματος δεν μπορεί να γίνει ανεξάρτητα: αθήρωμα θα πρέπει να αφαιρεθεί μόνο μαζί με κάψουλα του. Απομάκρυνση του αθηρώματος είναι χειρουργικά εξής: δέρμα πάνω από το αθήρωμα αποκόπηκε προσεκτικά, προσέχοντας να μην βλάψει το αθήρωμα κάψουλα, τότε ξεριζώσει την κύστη μαζί με κάψουλα του, πιέζοντας τα δάχτυλα των ακμών του τραύματος.

Συχνά ένα άτομο πηγαίνει σε νοσοκομείοόταν αθήρωμα αποκτά τεράστιες διαστάσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, μία λειτουργία για την αφαίρεση αθηρώματος εκτελείται λίγο διαφορετικά: στο δέρμα πάνω από το νέο σχηματισμό έκανε δύο συνορεύουν τομής, μέσω μιας τομής οι ειδικές κυρτό ψαλίδι εισάγεται στο πλαίσιο του αθηρώματος με την οποία αθηρώματος και φλοιοί. Μετά την απομάκρυνση του αθηρώματος στον υποδόριο ιστό επικαλύπτονται απορροφήσιμα ράμματα και το δέρμα με ατραυματική νήμα επικάλυψη κάθετους αρμούς, τα οποία απομακρύνονται μετά από 1-2 εβδομάδες.

Αντενδείξεις για χειρουργική αγωγή του αθηρώματος είναι η μείωση της πήξης του αίματος, οι κρίσιμες ημέρες ή η εγκυμοσύνη στις γυναίκες, καθώς και ο σακχαρώδης διαβήτης.

Οι αποτελεσματικές μέθοδοι απομάκρυνσης είναι οι μέθοδοι λέιζερ και ραδιοκυμάτων.

Αυτές οι μέθοδοι έχουν μόνο ένα μειονέκτημα: εφαρμόζονται μόνο εάν η ανάπτυξη είναι μικρή.

Κατά την αφαίρεση του αθηρώματος με τη μέθοδο λέιζερ στο δέρμαμία μικρή τομή γίνεται όπου εισάγεται το LED, και αθήρωμα ατμοποιείται με ένα λέιζερ. Το αθηρωμα μετά από χειρουργική επέμβαση με λέιζερ δεν επαναλαμβάνεται. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι η έλλειψη ανάγκης να ξυρίσει εάν το αθήρωμα είναι στο τριχωτό της κεφαλής.

Μια ελάχιστα επεμβατική μέθοδος απομάκρυνσης αστεροειδούς είναιεφαρμογή ραδιοκυμάτων υψηλής συχνότητας. Τα ραδιοκύματα επηρεάζουν μόνο το περιεχόμενο της κύστης, χωρίς να αγγίζουν τους υγιείς ιστούς. Οι μετεγχειρητικές ουλές μετά την εφαρμογή της μεθόδου ραδιοκυμάτων στο δέρμα δεν παραμένουν.

Μετά την αφαίρεση του αθηρώματος και των βελονιών, εφαρμόζεται επίδεσμος στο τραύμα για να αποτραπεί η τρίψιμο του τραύματος ενάντια στα ρούχα. Οι επίδεσμοι μετά την αφαίρεση ενός αθηρώματος στο κεφάλι συνήθως δεν γίνονται.

Κατά τη λειτουργία δεν είναι πάντα δυνατό να αφαιρεθεί εντελώςκάψουλα, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε επανάληψη του αθηρώματος. Το οίδημα μετά την αφαίρεση ενός αθηρώματος περνά μέσα σε μερικές ημέρες. Για να το απομακρύνετε γρηγορότερα, πρέπει να αντιμετωπίζετε τακτικά την πληγή με αντισηπτικά.

Μετά από χειρουργική παρέμβασηο τόπος του αθήματος μπορεί να παραμείνει πυκνωμένος. Η συμπύκνωση μετά την αφαίρεση ενός αθηρώματος μπορεί να είναι συνέπεια του σχηματισμού ουλής, μετεγχειρητικής διήθησης ή κοκκιώματος. Εάν εμφανιστεί μια σφραγίδα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό για διάγνωση.

Σχετικό Λογισμικό