Οίδημα του ποδιού μετά από κάταγμα του ποδιού

Ένα κάταγμα του ποδιού είναι ένα συχνό τραύμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κάταγμα του ποδιού οφείλεται σε πόδια προσγείωσης όταν πηδά από μεγάλο ύψος, κατά το λάκτισμα, κ.λπ. Κάταγμα - ένα μακρύ τραύμα στη θεραπεία και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή από τον ασθενή και τους γιατρούς.

Κατάγματα του ποδιού αντιπροσωπεύουν μέχρι το ένα τρίτο όλων των κλειστών καταγμάτωνοστά. Τραυματική βλάβη στο πόδι συμβεί σε μια πτώση από ένα ύψος στα πόδια, με αποτέλεσμα ένα άμεσο χτύπημα, λόγω υπεξάρθρημα του ποδιού κατά το περπάτημα σε ανώμαλες επιφάνειες.

Τα κατάγματα του αστραγάλου είναι 0,5% του συνόλουκατάγματα του ποδιού. Εμφανίζονται ως αποτέλεσμα οξείας κάμψεως του ποδιού ή υπερβολικού αξονικού φορτίου στο πόδι. Υπάρχουν απομονωμένα κατάγματα της οπίσθιας διαδικασίας, κατάγματα του λαιμού και του σώματος του αστραγάλου. Η θεραπεία των καταγμάτων χωρίς μετατόπιση είναι η επιβολή ενός επίδεσμου γύψου. Ανάλογα με τον τύπο του κατάγματος, η περίοδος ακινητοποίησης είναι από 2 έως 3 εβδομάδες (απομονωμένο κάταγμα της οπίσθιας διαδικασίας) σε 2 έως 3 μήνες (κάταγμα του λαιμού και του σώματος του αστραγάλου). Μετά την απόφραξη της ακινητοποίησης, συνταγογραφούνται θεραπευτική γυμναστική, μασάζ, φυσιοθεραπεία, ορθοπεδικές πάπες ή παπούτσια.

Μπορούν να εμφανιστούν κατάγματα του ποδιούλόγω άμεσο αντίκτυπο (π.χ., αν πέσει στα πόδια με ύψος ή όταν μια ισχυρή επίδραση στα οστά του ποδιού) - λεγόμενη άμεση μηχανισμός της βλάβης. Πληροί και έμμεσο μηχανισμό της βλάβης, όταν η δύναμη δεν επικεντρώνεται άμεσα για την πληγείσα των οστών. Για παράδειγμα, εάν το πόδι συμπιέζεται από όλες τις πλευρές, και έκανε μια απότομη κίνηση περιστροφική (συχνά, προκειμένου να απελευθερώσει το μπλοκαρισμένο πόδια) στο κάτω μέρος του ποδιού - μια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε κάταγμα του ποδιού οστά, και ένα κάταγμα των οστών του ποδιού.

Εάν υπάρχει υποψία για κάταγμα των οστών των ποδιών, είναι υποχρεωτική μια ακτινογραφία του ποδιού, η οποία όχι μόνο επιβεβαιώνει τη διάγνωση αλλά και επιτρέπει την επιλογή των σωστών τακτικών θεραπείας.

Εάν υπάρχει υποψία για κάταγμα του ποδιού, το θύμαΑπαιτείται πρώτη βοήθεια. Για να γίνει αυτό, το θύμα θα πρέπει να δοθεί ένα πόδι ακινησία - αυτό μπορεί να γίνει μέσω ενός διαύλου (οποιοδήποτε μήκος πλάκας ακριβώς πάνω από το γόνατο), η οποία pribintovyvayut στο πόδι. Μετά νάρθηκα πρέπει να καλέσετε ασθενοφόρο ή το θύμα να παραδώσει στον traumatologist.

Τα κατάγματα του αστραγάλου του ποδιού δεν είναι κοινάκαι αντιπροσωπεύουν περίπου το 1% του συνόλου των καταγμάτων των οστών ποδιού. Ωστόσο, τα κατάγματα του τέλους θεωρούνται βαριά. Η σοβαρότητα των καταγμάτων των οστών προσδιορίστηκε ανεπάρκεια της παροχής αίματος ως αποτέλεσμα της κατάγματος επειδή τα γεύματα των οστών σε βάρος του αστραγάλου αγγείων που περιβάλλουν τους μαλακούς ιστούς.

Θεραπεία ενός θραύσματος του οστού αστράγαλου. Λαμβάνεται ένα αναισθητικό της θέσης θραύσης. Ελλείψει μεροληψίας ή διαταραχών, ένας επίδεσμος από τα δάχτυλα στο πάνω τρίτο της γνάθου εφαρμόζεται στο πόδι - οι λεγόμενες "γυψομάρτυρες". Στα στάδια δίνεται μια συγκεκριμένη θέση, ανάλογα με τον τύπο του κατάγματος. Η περίοδος ακινητοποίησης είναι από 4 έως 8 εβδομάδες. Εάν υπήρχε κάταγμα κατάγματος, η περίοδος ακινητοποίησης με επίδεσμο γύψου αυξάνεται σε 12 εβδομάδες. Εάν υπάρχει μετατόπιση των θραυσμάτων, συγκρίνονται με μια κλειστή διαδρομή, χρησιμοποιώντας ειδικές μεθόδους. Με μια επιτυχημένη σύγκριση, μετά από αυτήν εφαρμόζεται μια χύτευση γύψου. Αν τα θραύσματα δεν μπορούσαν να συγκριθούν, ή αν είχαν εκτοπιστεί εκ νέου, πραγματοποιείται χειρουργική θεραπεία. Με το λειτουργικό τρόπο, συνήθως πρέπει να κάνουμε τη διόρθωση των εξάρσεων του αστραγάλου. Για εσωτερική οστεοσύνθεση, χρησιμοποιούνται ακτίνες ή φλοιώδεις βίδες.

Τα κατάγματα του πτερυγίου του ποδιού συναντώνται μεσυχνότητα 4% όλων των καταγμάτων. Ο μηχανισμός θραύσης είναι συνήθως ευθύς: πτώση από ύψος σε φτέρνα ή φτέρνα. Υπάρχει μια σφήνα του αστραγάλου στη φτέρνα και μια διάσπαση του πτερυγίου. Πολύ συχνά, και τα δύο κόκαλα φτέρνουν ταυτόχρονα. Ανάλογα με το ύψος της πτώσης προκύψουν αιθέρες ή συνθλίβονται και συντριπτικά κατάγματα, ενώ η θέση του ποδιού κατά την πρόσκρουση καθορίζει την κατεύθυνση της γραμμής του κατάγματος, και η μετατόπιση των θραύσματα οστών. Τα κατάγματα του ασβεστίου μπορεί να είναι:

Τα εξω-αρθρικά κατάγματα θεωρούνται επίσης κατάγματα της περιοχής αρθρώσεων μεταξύ των οσφυϊκών και των οσφυϊκών οστών. Αυτά περιλαμβάνουν καταγμάτων όπως "ράμφος παπαγάλου" και κατάγματα πολλαπλών λοβών αυτής της περιοχής.

Τα ενδοαρθρικά κατάγματα ονομάζονται κατάγματα,η γραμμή του οποίου εισέρχεται στην υποτονική άρθρωση. Διακρίνονται σε κατάγματα με μετατόπιση και κατάγματα χωρίς μετατόπιση. Ο ασθενής παραπονιέται για πόνο πτέρνας. Η φόρμα μπορεί να αλλάξει. Το πτερύγιο ισοπεδώνει, η βάση του επεκτείνεται. Υπάρχει ένα οίδημα που συνήθως εξαπλώνεται στην περιοχή του Αχίλλειου τένοντα. Ο πόνος εκφράζεται, αυξάνεται απότομα με ψηλάφηση. Βήμα στο τακούνι είναι αδύνατο λόγω του έντονου πόνου, αλλά οι κινήσεις στον αστράγαλο παραμένουν.

Αντιμετώπιση καταγμάτων του ασβεστίου. Πρώτα απ 'όλα, η αναλγησία της θέσης κατάγματος πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας διαλύματα τοπικών αναισθητικών. Αν οι εικόνες ακτίνων Χ δεν ανιχνεύονται στο πόδι, εφαρμόζεται επίδεσμος από τα δάχτυλα στο γόνατο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στο σχηματισμό του διαμήκους τόξου του ποδιού. Η διάρκεια της ακινητοποίησης είναι έως τρεις μήνες. Τα κατάγματα του πτερυγίου με μετατόπιση αντιμετωπίζονται με μία επαναφορά κατά ένα βήμα, ει δυνατόν, με την επακόλουθη εφαρμογή ενός επίδεσμου γύψου. Συχνά χρησιμοποιούν εσωτερική οστεοσύνθεση. Σε αυτή την περίπτωση, η χειρουργική θεραπεία πραγματοποιείται σε καθυστέρηση, 1-2 εβδομάδες μετά το κάταγμα. Τα κατάγματα και τα πολλαπλά λοβώματα υποβάλλονται σε αγωγή με τη συσκευή Ilizarov για 1,5-2 μήνες.

Το κάταγμα των οστών της ταρσίας εμφανίζεται με την πτώσηβάρος στο πόδι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ένα ή περισσότερα οστά. Στο σημείο του θραύσματος εμφανίζεται οίδημα και πόνος, που ενισχύεται με την περιστροφή του ποδιού. Το θύμα μπορεί να περπατήσει, αλλά στηρίζεται μόνο στη φτέρνα.

Στα κατάγματα χωρίς μετατόπιση, ένα γύψοεπίδεσμο με μοντελοποίηση των τόξων του ποδιού για 3-4 εβδομάδες. Σε καταγμάτων με μετατόπιση θραυσμάτων, πραγματοποιείται κλειστή ή ανοικτή επανατοποθέτηση με επακόλουθη εφαρμογή ενός επίδεσμου γύψου.

Κάταγμα μεταταρσικών οστών και φαλάγγων των δακτύλων

Η αιτία αυτών των καταγμάτων είναι πιο συχνάη πτώση της βαρύτητας στη ράχη ή απότομη υπερέκταση. Εκδηλωμένη κάταγμα οξύ πόνο, επιδεινώνεται από την πίεση επί της κεφαλής του μεταταρσίου οστού, αυξημένη κινητικότητα του προσβεβλημένου μέρους του ποδιού.

Στην πληγείσα γύψο πόδι εφαρμόζεται στο γόνατο με καμάρες μοντελοποίηση του ποδιού για 2-3 εβδομάδες (αν τα κομμάτια δεν μετατοπίζονται), ή επανατοποθετούν πραγματοποιήθηκε (κλειστό ή ανοικτό) θραύσματα.

Στο γύρισμα των φαλάγγων του επιδέσμου γύψου για δύο εβδομάδες χωρίς μετατόπιση των θραυσμάτων οστών στο πόδι, με μετατοπίζεται κατάγματα των σκελετικών έλξης πραγματοποιείται για το τερματικό φάλαγγα.

Κατάγματα κωνοειδών και σφαιροειδών οστών

Σπάνιες ζημιές προκύπτουν ως αποτέλεσμα άμεσου τραυματισμού. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να εμφανιστεί απομονωμένη βλάβη οστών ή κάταγμα διαφόρων οστών. Ένας συνδυασμός οστικών καταγμάτων με μετατάρσια εξάρθρωση είναι πιθανός.

Τοπική πληγή, οίδημα στην περιοχή »κάταγμα, περιορισμός της κινητικότητας.

Με καταγμάτων κακοήθων και σφαιροειδών οστών,τα οποία, κατά κανόνα, δεν έχουν σημαντική μετατόπιση, επιβάλλουν κυκλικό γύψινο ντύσιμο μέχρι την άρθρωση του γόνατος. Ο επίδεσμος και ο συνδετήρας είναι επικαλυμμένοι στον επίδεσμο. Το φορτίο της δόσης επιτρέπεται να μειώνει το σύνδρομο του πόνου. Η διάρκεια της ακινητοποίησης είναι 4 εβδομάδες με απομονωμένο κάταγμα και 6 εβδομάδες με κάταγμα αρκετών οστών. Η εργασιμότητα επαναφέρεται σε 6-8 εβδομάδες. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε το τοίχωμα για 1 έτος.

Με κάταγμα-μετατοπίσεις μεταταρσικών οστών,για να επανατοποθετήσετε και να εξαλείψετε την εξάρθρωση. Αναισθησία - intraosseous ή σύρματα. Προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσφυση σε σύντομο μπροστινά πόδια kleolom επιδερμίδες του. Εάν πρέπει να εφαρμόσει τις σημαντικές προσπάθειες της μετατάρσια οστά συμπεριφορά K-wire, που καθορίζεται στο ένα τόξο και έλξης γίνεται για το τόξο. Εάν η εξάλειψη των κατάγματος-εξάρθρωση του σταθερού (για τον τερματισμό της έλξης κατά το μήκος της μετατόπισης δεν συμβαίνει υποτροπή), κυκλικό επίδεσμος ασβεστοκονίαμα εφαρμόζεται στην άρθρωση του γόνατος με σκίαση καμάρα υποστήριξη καμάρας και αναβολέας. Εάν η μείωση είναι ασταθής, πολλά επιπλέον στερέωση πραγματοποιείται σε διαφορετικές κατευθύνσεις των γυρισμάτων. φορτίο Δοσολογία επιτρέπεται μετά από 4 εβδομάδες. Ο επίδεσμος αφαιρείται μετά από 10-12 εβδομάδες. Η ανικανότητα επαναφέρεται σε 3-5 μήνες. Η στήριξη του τόξου πρέπει να χρησιμοποιείται εντός 1 g.

Εμφανίζονται όταν βαριά αντικείμενα πέφτουν στο πόδιή συμπίεση των δακτύλων. Τα κατάγματα των μεσαίων και των καλαμιών, αν δεν περιπλέκονται από τη βλάβη των μαλακών μορίων, δεν οδηγούν σε σημαντικές λειτουργικές βλάβες. Την ίδια στιγμή τα κύρια κατάγματα φάλαγγες, ειδικά ενδο-αρθρική, μπορεί να οδηγήσει σε δυσκαμψία στις αρθρώσεις μεταταρσοφαλαγγικής, γεγονός που καθιστά δύσκολο το περπάτημα και συνοδεύεται από πόνο.

Πόνος στο δάχτυλο, μώλωπες και πρήξιμο, αυξημένο πόνο όταν η αξονική δύναμη πίεσης στο δάχτυλο υποψία κατάγματος. Η διάγνωση προσδιορίζεται με ακτινολογική εξέταση.

Με κλειστά κατάγματα χωρίς μετατόπιση,ακινητοποίηση του ελαστικού πίσω γύψου στην άρθρωση του γόνατος. Εντός 2-4 εβδομάδων το φορτίο δεν επιτρέπεται. Η ικανότητα εργασίας αποκαθίσταται σε 4-6 εβδομάδες. Εάν υπάρχει προκατάληψη, εκτελείται μια κλειστή επανατοποθέτηση. Η διάρκεια της ακινητοποίησης είναι 4-6 εβδομάδες. Η εργασιμότητα επαναφέρεται σε 6-8 εβδομάδες.

Στο γύρισμα των τερματικών φάλαγγες των δακτύλων μπορεί να αντιμετωπιστεί lipkoplastyrnoy ακινητοποίηση επίδεσμο.

Κάταγμα του σησαμοειδούς οστού του 1ου δάκτυλου

Προέρχεται από την έκθεση στο άμεσο τραύμα και μπορεί να είναι αυτο-go σε συνδυασμό με κάταγμα της κεφαλής του μεταταρσίου.

Ο ασθενής ανησυχεί για τον πόνο στο κεφάλι του μεταταρσίου, η ψηλάφηση είναι οδυνηρή, το φορτίο στο κεφάλι του μεταταρσίου οστού λόγω του πόνου είναι αδύνατο.

Κατά την ανάγνωση της ακτινογραφίας, είναι απαραίτητο να θυμόμαστεη πιθανότητα ενός διμερούς ή τριμερούς σησαμοειδούς οστού. Η απουσία τοπικού πόνου, η ομαλότητα των περιγραμμάτων και η ανάλογη δομή του σησαμοειδούς οστού στο άλλο πόδι επιτρέπουν τη διαφοροποίηση.

Η θεραπεία συνίσταται στην ακινητοποίηση της εγκύκλιοςεπίδεσμο γύψου στην άρθρωση του γονάτου για 4 εβδομάδες. Με την έναρξη του περπατήματος ορίστε μια ορθοπεδική με σόλα με την εκφόρτωση της περιοχής του κεφαλιού του μεταταρσίου οστού. Η εργασιμότητα αποκαθίσταται μετά από 6 εβδομάδες.

Για ταχεία επούλωση καταγμάτων, χρησιμοποιήστε gel Polymedel και ArgoVasna.

Το KAL-DI-MAG είναι ένας τύπος που παρέχει καθημερινάτην ανάγκη του σώματος για ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνες C και D. Το ασβέστιο έχει τη μορφή που απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα. Αυξημένη σε σχέση με τον κανόνα, η περιεκτικότητα σε ανόργανο φωσφόρο και η μειωμένη σε σχέση με την κανονική περιεκτικότητα σε ασβέστιο στο αίμα είναι ενδείξεις για την λήψη του KAL-DI-MAG.

Πολυμερικό ιατρικό φιλμ Polymedel Αναπτύχθηκε από έναν επιστήμονα από την Αγία Πετρούπολη, KopyshevΜιχαήλ Αλεκεβέιτς. Παράγεται από φαρμακευτικό φθοροπλαστικό F4a, το οποίο έχει υποστεί επεξεργασία με εκκένωση κορώνας σε θερμοκρασία 200 * C, σχηματίζεται ένα αρνητικό φορτίο υψηλής πυκνότητας στο φιλμ.

Polymedel εγκρίνεται από το ΥπουργείοΠρωτόκολλο Υγείας της Ρωσίας αριθ. 1 της 10.01.94 και καταχωρείται στο μητρώο των ιατροτεχνολογικών προϊόντων KPL 010/020 έως τις 08.04.94. Εγκρίθηκε από το πιστοποιητικό του κρατικού προτύπου της Ρωσίας ROSS RV.IM 02.С00671.

Έχει περάσει κλινικές δοκιμές με βάση την καρέκλαΕσωτερικές ασθένειες της δεύτερης ιατρικής σχολής της Ιατρικής Ακαδημίας της Μόσχας που ονομάστηκε από τον IM Sechenov. στο Ρωσικό Επιστημονικό Κέντρο Αποκατάστασης και Φυσικοθεραπείας, στο 1ο αστικό νοσοκομείο στη Μόσχα και στο Οδοντιατρικό Ινστιτούτο της Μόσχας. Semashko.
Αρχική εφαρμογή - τραυματολογία και ορθοπεδική: μώλωπες, εξάρσεις, κατάγματα, αρθρίτιδα, αρθροπάθεια, ριζίτιδα, ρευματισμούς.

Αλλά η κλινική ιατρική έρευνα έχει δείξει αυτό Polymedel καλό για λειτουργεί ως αναλγητικό - ανακουφίζει από σύνδρομα πόνου σε διάφορες παθολογίες, σε χώρους εφαρμογής Polymedia.

Σχετικό Λογισμικό