Η λαρυγγίτιδα είναι ένα λαρυγγικό οίδημα σε ένα παιδί

Πολύ συχνά τα παιδιά αρρωσταίνουν την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταντο ανοσοποιητικό σύστημα είναι πιο αποδυναμωμένο. Μαζί με τις καταρροϊκές ασθένειες συχνά εμφανίζεται φλεγμονή του λάρυγγα - λαρυγγίτιδα (οξεία και χρόνια). Η πιο κοινή αιτία λαρυγγίτιδας στα παιδιά είναι οι ιογενείς λοιμώξεις, λιγότερο συχνά - οι αλλεργίες ή τα στελέχη του φωνητικού καλωδίου. Η λαρυγγίτιδα δεν είναι μια επικίνδυνη ασθένεια, αλλά μερικές φορές οφείλεται σε βλάβη στα φωνητικά κορδόνια σε μικρά παιδιά, μπορεί να αναπτυχθεί λαρυγγικό οίδημα (λανθασμένη κρούστα), με αποτέλεσμα τον κίνδυνο θανάτου.

Με την ελαφρύτερη, καταρράκτη μορφή λαρυγγίτιδαςτο παιδί έχει ρινική καταρροή, φλεγμονή αδενοειδείς εκβλαστήσεις. Στην υπερτροφική μορφή πιο σοβαρά συμπτώματα: σοβαρή βραχνάδα, βήχα, πονόλαιμο. Μερικές φορές στις φωνητικές χορδές σχηματίζονται μικροσκοπικά εξογκώματα ( «οζίδια τραγουδιστής»): κάνουν τη φωνή βραχνή. Βασικά ήθελα βραχνάδα περνάει στα παιδιά με την ηλικία, αλλά μερικές φορές όπως η εκπαίδευση είναι απαραίτητη για να καυτηριάζω ασήμι, ή ακόμα και να καταφύγουν σε χειρουργική επέμβαση.

Τα παιδιά που ασχολούνται με το τραγούδι μπορείένα συγκεκριμένο είδος λαρυγγίτιδας - επαγγελματίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο λάρυγγας δεν φλεγμονώδη, αλλά χωρίς κατάλληλη θεραπεία λόγω "κόμβων τραγουδιστή" μπορείτε να παραμείνετε με μια χλιαρή φωνή για τη ζωή.

Η χρόνια λαρυγγίτιδα στα παιδιά συμβαίνει λόγω παρατεταμένου ισχυρού βήχα, παρατεταμένης παραμονής σε σκονισμένα, καπνιστά δωμάτια και ούτω καθεξής.

Θεραπεία της λαρυγγίτιδας στα παιδιά

Αντιμετωπίστε τη λαρυγγίτιδα (χωρίς να συνοδεύετε σοβαρήφλεγμονώδεις ασθένειες) είναι αρκετά εύκολη. Αρχικά, θα πρέπει να ζητήσετε από το παιδί να μην μιλήσει για λίγο, για να δώσει στους συνδέσμους ένα διάλειμμα (τα παιδιά μπορούν να βρουν ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, η κατάσταση του οποίου θα είναι η σιωπή).

Ένα άρρωστο παιδί θα πρέπει να έχει πολλή κατανάλωση,κατά προτίμηση - ζεστό γάλα με μέλι και βούτυρο. Ένα τέτοιο φάρμακο βοηθά στην ενυδάτωση και λίπανση των φλεγμονωδών συνδέσμων. Είναι επίσης χρήσιμο να πραγματοποιηθεί εισπνοή με τη βοήθεια του χαμομηλιού. ευκάλυπτο και βραστές πατάτες.

Είναι επίσης σημαντικό να εξαιρεθούν τα τηγανητά,οξεία και όξινα τρόφιμα που ερεθίζουν τον λάρυγγα. Πριν πάτε για ύπνο, είναι επιθυμητό να πετάξει στα ύψη τα πόδια και καλή για να τυλίξει ένα άρρωστο παιδί, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μουστάρδα: προωθεί τη ροή του αίματος προς την πηγή της φλεγμονής, και το παιδί αισθάνεται πολύ καλύτερα.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι εάν τα συμπτώματα λαρυγγίτιδας δεν διέλθουν από δύο έως τρεις ημέρες και υπάρχει μια θερμοκρασία, θα πρέπει να συμβουλευτείτε επειγόντως έναν γιατρό.

Εάν ένα παιδί υποφέρει από παρατεταμένη ξηρότηταβήχας, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό σχετικά με τη λήψη αντιβηχικών φαρμάκων. Όταν ο βήχας είναι βρεγμένος, συνιστάται να λαμβάνετε τα αποχρεμπτικά φάρμακα.

Βρήκατε σφάλμα στο κείμενο; Επιλέξτε το και μερικές ακόμη λέξεις, πατήστε Ctrl + Enter

Λαρυγγικό οίδημα με λαρυγγίτιδα στα παιδιά

Τα ψεύτικα πλιγούρια είναι μια πολύ επικίνδυνη μορφή λαρυγγίτιδας, η οποία οδηγεί σε έντονη διόγκωση του λάρυγγα. Συχνότερα εμφανίζεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως οκτώ ετών.

Αυτή η λαρυγγίτιδα εμφανίζεται μερικές φορές ως επιπλοκήκρυολογήματα, φλεγμονή του λάρυγγα και είναι πολύ γρήγορη. Σε περίπτωση ψευδούς λαρυγγίτιδα πρέπει να καλέσετε αμέσως ένα ασθενοφόρο, γιατί η παραμικρή καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία.

Πριν από την άφιξη των γιατρών, πρέπει συχνά να δώσετε στο παιδίζεστό αλκαλικό ποτό, κάντε μπάνιο για τα πόδια και κρατήστε την εισπνοή με αλκαλικό διάλυμα. Εάν ένα ασθενοφόρο δεν μπορεί να φτάσει έγκαιρα για κάποιο λόγο, είναι απαραίτητο να ενεθεί το παιδί με μία αντισπασμωδική ένεση ενδομυϊκά. Για τους σκοπούς αυτούς, δεν θα γίνεται shpa, παπαβερίνη, dimedrol, tavegil ή analgin (αν είναι υψηλή θερμοκρασία). Δοσολογία του φαρμάκου: 0,1 mg = 1 έτος ζωής. Έτσι, ένα παιδί ηλικίας ενός έτους πρέπει να εισέλθει σε 0,2 ml μη-shp, dimedrol και analgin. Η έγχυση είναι μόνο μια επείγουσα βοήθεια για το πρήξιμο του λάρυγγα, γι 'αυτό πρέπει να το πάρετε στο νοσοκομείο το συντομότερο δυνατό.

Σχετικό Λογισμικό